Det er ingenting som slår ekte, hjemmelaget indisk, og det er vel verdt tiden det tar å lage. Dette er en rett som inneholder mye fett og protein, men karbohydrat nivået er nærmest null.


Den passer derfor godt inn i et lavkarbo kosthold, eller bare til deg som ønsker å nedjustere litt på karbohydratene. Selv så savner jeg ikke ris og brød til denne retten, jeg synes det smaker mye bedre med bare blomkål og cashew nøtter til. Når det er sagt, så kan du såklart velge ris som tilbehør også. Chicken Korma smaker også like godt dagen etter, så om du er alene kan du lage full porsjon så har du lunsj til neste dag.

Prøv også denne aromatiske, indiske karriretten ; Butter Chicken

Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten. Det er ikke vanskelig å lage en god god korma, men du trenger endel forskjellige krydder. Du kan få kjøpt alle disse i en vanlig dagligvare forretning, men for best mulig smak så vil jeg anbefale å kjøpe de indiske krydderne i en innvandrer forretning.

Kylling Korma

Course: middag
Cuisine: Indian
Keyword: indisk, karri, kylling, spicy
Servings: 4
Calories: 478kcal
Saftig kylling i en kremet og mild karrisaus.
Print Recipe

Ingredients

Yoghurt Marinade

  • 500 g kyllingfilet skjært store biter
  • 0,6 dl yoghurt naturell
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 1 ts kanel
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 2 ss lime eller sitron skvist

Korma saus

  • 1 ss smør
  • 1 stor løk gjerne rødløk
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 2 ts koriander
  • 1 ts muskat gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts kanel fersk, hakket
  • 1 ts kardemomme gjerne fra hele frø, knust
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vann

Instructions

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle sammen med kyllingen. Dekk til og sett kaldt i minst 30 minutter, men gjerne natten over
  • Smelt smør i en kasserolle over medium varme. Tilsett kylling, 3-4 biter av gangen, pass på å ikke ha for mange i gyta på likt. Stek lett i omtrent 3 minytter på hver side. Ha den stekte kyllingen i en skål og sett til sides. Den skal kokes ferdig i sausen etterpå
  • Ha mer smør i gryta (i den samme du nettopp stekte kyllingen i). Ha i hakket løk, hvitløk og fersk ingefær og fres lett
  • Tilsett 1 dl vann og gi det et raskt oppkok før du har blandingen over i en blender. Kjør på høy hastighet til en glatt puree
  • Ha kyllingen tilbake i gryta sammen med alt krydderet
  • Tilsett løk pureen, yoghurt, kokosmelk og tomatpuree. La det hele småkoke til kyllingen er gjennomstekt
  • Server med kokt blomkål og cashew nøtter

Nutrition

Serving: 400g | Kalorier: 478kcal | Carbohydrates: 13.25g | Protein: 43.75g