Bananbrød passer ypperlig som en søt og sunn snacks. Den kan spises til frokost, eller som et lite mellommåltid.


Denne oppskriften gir et ganske tungt og kompakt bananbrød, men til gjengjeld er den myk og saftig. Jeg har brukt hasselnøtter i denne oppskriften, men du kan også bruke valnøtter eller pekannøtter. Det finnes mange varianter av banankaker/og kaker, og oppskriften jeg deler i dag er av den søte kake varianten.

Jeg har flere andre sunne og søte fristelser, slik som denne nydelige og aromatiske krydderkaka.

Røra er nok til 1 banankake i en standard brødform, og gir da 10 stykker/skiver med bananbrød. Et stykke inneholder 4,8 g protein, og metter godt. Vil du ha et grovere brød som kan erstatte brødskiva, vil jeg anbefale å bytte ut halvparten av hvetemelet med en grov variant. Du kan finne en lignende oppskrift med havremel på Linda Stuhaug sin hjemmeside HER.

Saftig bananbrød med hasselnøtter

Banankake uten egg

Course: Sunn og Søt
Keyword: bananbrød, snack, søt og sunn
Servings: 10 porsjoner
Calories: 145kcal
Print Recipe

Ingredients

 • 2 stk banan godt modne
 • 2 ss sukrin gold
 • 2 dl kesam
 • 2,3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 25 g smør
 • 1 dl hasselnøtter grovhakket

Instructions

 • Bruk en gaffel til å finmose bananene i en bakebolle
 • Tilsett sukrin, og bland godt sammen
 • Tilsett kesam og smeltet smør, og bland litt til
 • Ha i mel og bakepulver og visp sammen til en tykk røre
 • Tilsett til sist hakkede hasselnøtter, og hell røra i en papirkledd brødform
 • Stekes i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter

Nutrition

Kalorier: 145kcal

For å enkelt finne frem til mine søte og sunne oppskrifter, så kan du trykke på taggen «Snack» under overskriften i mine oppskrifter. Du vil da komme til en samle side med alle mine sunne bake oppskrifter. Dette er også blant oppskriftene som kommer opp som mellommåltid/snacks i medlemsportalen The Healthy Fit.