Brokkolipasta er en rask, sunn og familievennlig middag. Brokkolipasta er en genial måte å snike inn litt ekstra grønt på, og det uten at det føles som en «grønn middag». Den milde smaken gjør den spesielt barnevennlig, og med en kremet saus og saftig kyllingfilet kan det faktisk hende at selv smårollingene begynner å like brokkoli.
Brokkolipasta lager du enkelt, men det krever litt forberedelser – og du må regne med litt oppvask. Jeg synes det alltid er litt styr å måtte vaske blenderen etter middagen, men retten smaker godt og er verdt innsatsen. Når alt er forberedt, går det raskt å sette sammen en komplett middag.
Prøv også: Cajun style pastasalat med kylling
Ingredienser
Måltid: Lunsj Porsjoner: 2
- 500 g kyllngfilet
- 240 g pasta, tørr vekt
- cherrytomater
- 1 liten rødløk
- Til Brokkolipestoen:
- 1 stk brokkoli
- 100 g pinjekjerner
- 2 ss bladpersille
- 1/2 sitron, skvist
- 1 dl olivenolje
- 1 ss parmesan

Slik gjør du:
- Krydre kyllingfileten med chilli explosion krydder, og stek den på begge sider i panna til den er gjennomstekt
- Ha cherrytomatene i panna de siste minuttene, og stek til tomatene er myke
- Kok pasta etter anvisning på pakka
- Del brokkolien i buketter og skyll i kaldt vann. Kjør bukettene i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene til pestoen
- Kjør til en jevn pesto, smak til med salt og pepper, og juster med olje til ønsket konsistens
- Finhakk rødløk, og bland inn i brokkolipestoen
- Bland så brokkolipesto sammen med pasta, og smak til med salt og pepper
- Server i skåler med kyllingfilet og cherrytomater
Tips: Lag gjerne dobbel porsjon – brokkolipasta er også kjempegod som restemiddag eller i matboksen dagen etter.