Go Back

Magevennlig Nøttebrød

Saftig og godt nøttebrød til hverdags
Prep Time1 day
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: kaldhevet, magevennlig, nøttebrød, sunn oppskrift

Ingredients

  • 400 gram hvetemel
  • 300 gram fibra
  • 100 gram rugmel
  • 25 gram gjær
  • 1 dl hasselnøtter
  • 20 gram linfrø
  • 20 gram solsikkefrø
  • 20 gram gresskarkjerner
  • 6 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1/2 ts salt

Instructions

  • Legg frø og nøtter i en bolle. Hell over kaldt vann til det dekker nøttene helt
  • Tilsett ca 1 ss salt per liter vann. Bland sammen og la det stå i romtemperatur i minimum 7 timer
  • Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett så olje og kaldt vann. Bland inn frø og nøtter, hele eller hakkede. Selv så grovhakker jeg omtrent halvparten og lar resten være hele. Spar gjerne en del av nøtteblandingen til å strø på toppen av brødet.
  • Rør sammen til en fuktig deig og fordel den i 2 brødformer. Topp med resten av nøtteblandingen og sett formene inn i en kald ovn. La de stå natten over (uten å skru på ovnen).
  • Neste morgen stekes de ved 220 grader i ca 50 minutter

Notes

I bakst som skal kaldheves, så trenger man veldig lite gjær .Jo lenger deigen skal stå i kjøleskap (eller en kald ovn), jo mindre trenger man. Og bruk alltid kald væske i deigen, ikke romtemperert. Blir det for lunkent, så kan gjæringsprosessen gå for raskt, og brødet vil synke sammen ved steking