Go Back

Pizza med rødbete og artisjokk

En halvgrov og sprø bunn med hjemmelaget tomatsaus og smakfull topping.
Course: kosemat, middag
Cuisine: Italian
Keyword: artisjokk, pizza, rødbete, vegetar

Ingredients

Pizzabunn

  • 25 g gjær
  • 2 dl vann lunkent
  • 2 ss olje
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl grovt mel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus

  • 1 boks hakket tomat
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl buljong
  • 1 hel rødløk liten
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel gulrot raspet

Pizzatopping

  • 1-2 hele rødbeter ferdig kokt i saltet vann
  • 2 dl ost raspet
  • 70 g fetaost, boks skjært i terninger
  • 100 g artisjokkhjerter marinerte fra boks
  • 1 neve spinat

Instructions

Pizzabunn

  • Bland sammen gjær og mel. Tilsett fingervarmt vann, olje og salt. Elt sammen til en smidig deig, og sett på en lun oplass til heving. La deigen heve til dobbel størrelse.

Pizzasaus

  • Ha tomatene og tomatpureen i en liten gyte og la det koke til det begynner å putre.
  • Tilsett hakket rødløk, raspet gulrot, knust hvitølksfedd og buljong. Har du god tid så kan dette gjerne koke lenge, hvis ikke gir du det bare et raskt oppkok.
  • Miks sammen med en stavmikser til tomatsausen er helt jevn og fin. Bruk eventulet en blender for å få en glatt saus. La det småputre videre i gryta til du er klar til å toppe pizzaen.

Pizzatopping

  • Preparer toppingen ved å raspe ost, skjære løk i strimler. Del den ferdigkokte rødbeten i båter, og skjær fetaosten i terninger.
  • Kjvele ut pizzadeigen og smør tomatsausen over basen. Dryss så over ost, løk og fetaost. Fordel rødbetene og artisjokkene utover pizzaen, og topp til sist med spinat.
  • Stekes midt i ovnen ved 200 gader i ca 20 minutter.