En halvgrov og sprø bunn med hjemmelaget tomatsaus og smakfull topping.
Course: kosemat, middag
Cuisine: Italian
Keyword: artisjokk, pizza, rødbete, vegetar
Ingredients
Pizzabunn
25ggjær
2dlvannlunkent
2ssolje
2,5dlhvetemel
2,5dlgrovt mel
0,5tssalt
Pizzasaus
1bokshakket tomat
2sstomatpure
1dlbuljong
1helrødløkliten
1feddhvitløk
1helgulrotraspet
Pizzatopping
1-2helerødbeter ferdig kokt i saltet vann
2dlostraspet
70gfetaost, boksskjært i terninger
100gartisjokkhjerter marinerte fra boks
1nevespinat
Instructions
Pizzabunn
Bland sammen gjær og mel. Tilsett fingervarmt vann, olje og salt. Elt sammen til en smidig deig, og sett på en lun oplass til heving. La deigen heve til dobbel størrelse.
Pizzasaus
Ha tomatene og tomatpureen i en liten gyte og la det koke til det begynner å putre.
Tilsett hakket rødløk, raspet gulrot, knust hvitølksfedd og buljong. Har du god tid så kan dette gjerne koke lenge, hvis ikke gir du det bare et raskt oppkok.
Miks sammen med en stavmikser til tomatsausen er helt jevn og fin. Bruk eventulet en blender for å få en glatt saus. La det småputre videre i gryta til du er klar til å toppe pizzaen.
Pizzatopping
Preparer toppingen ved å raspe ost, skjære løk i strimler. Del den ferdigkokte rødbeten i båter, og skjær fetaosten i terninger.
Kjvele ut pizzadeigen og smør tomatsausen over basen. Dryss så over ost, løk og fetaost. Fordel rødbetene og artisjokkene utover pizzaen, og topp til sist med spinat.
Stekes midt i ovnen ved 200 gader i ca 20 minutter.