Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle sammen med kyllingen. Dekk til og sett kaldt i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
Smelt smør i en kaserolle over medium varme. Tilsett kylling, 3-4 biter av gangen, pass på å ikke ha for mange i gyta på likt. Stek lett i omtrent 3 minytter på hver side. Ha den stekte kyllingen i en skål og sett til sides. Den skal kokes ferdig i sausen etterpå.
Ha mer smør i gryta (i den samme du nettopp stekte kyllingen i). Ha i hakket løk og stek den gyllen. Dette tar ca 5 minutter. Hvis det sitter biter fast i bunnen, så skrap dem opp og miks sammen med løken.
Tilsett hvitløk og ingefær og bland sammen i ca 1 minutt.
Tilsett resten av krydderet unntatt sukker og laubærblad. Rør godt sammen og tilsett en boks med hakkede tomater. La det småkoke i ca 15 minutter. Tilsett litt vann ved behov.
Fjern tomatsausen fra kokeplaten, og ha den i en blender. Bland på høy hastighet til en tykk og glatt pure. Ha tilbake i gryta og sett på meduim varme.
Bland inn kyllingen og saften fra den. Tilsett kremfløte, evt sukker og laubærblader, og rør godt sammen. La det småkoke til kyllingen er helt ferdig, ca 10 minutter.
Server med ris, nanbrød og raita.