Go Back

Butter Chicken (Murgh Makhani)

Saftig kylling i en kremet og mild karrisaus.
Course: middag
Cuisine: Indian
Keyword: indisk, karri, kylling, spicy
Servings: 4

Ingredients

Yoghurt Marinade

  • 500 g kyllingfilet skjært store biter
  • 1,2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 1 ts kanel
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 2 ss lime eller sitron skvist

Korma saus

  • 1 ss smør
  • 1 stor løk gjerne rødløk
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 2 ts spisskummen gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts koriander gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts chilli fersk, hakket
  • 1 ts salt
  • 2 dl fløte
  • 1 ss laubærblad
  • 400 g hakket tomater
  • 1 ts brunt sukker valgfri

Instructions

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle sammen med kyllingen. Dekk til og sett kaldt i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
  • Smelt smør i en kaserolle over medium varme. Tilsett kylling, 3-4 biter av gangen, pass på å ikke ha for mange i gyta på likt. Stek lett i omtrent 3 minytter på hver side. Ha den stekte kyllingen i en skål og sett til sides. Den skal kokes ferdig i sausen etterpå.
  • Ha mer smør i gryta (i den samme du nettopp stekte kyllingen i). Ha i hakket løk og stek den gyllen. Dette tar ca 5 minutter. Hvis det sitter biter fast i bunnen, så skrap dem opp og miks sammen med løken.
  • Tilsett hvitløk og ingefær og bland sammen i ca 1 minutt.
  • Tilsett resten av krydderet unntatt sukker og laubærblad. Rør godt sammen og tilsett en boks med hakkede tomater. La det småkoke i ca 15 minutter. Tilsett litt vann ved behov.
  • Fjern tomatsausen fra kokeplaten, og ha den i en blender. Bland på høy hastighet til en tykk og glatt pure. Ha tilbake i gryta og sett på meduim varme.
  • Bland inn kyllingen og saften fra den. Tilsett kremfløte, evt sukker og laubærblader, og rør godt sammen. La det småkoke til kyllingen er helt ferdig, ca 10 minutter.
  • Server med ris, nanbrød og raita.