Go Back

Ovnsbakt søtpotet med granateple

En spennede rett med spicy kikerter, friske granateplekjerner og syrlig fetaost
Course: middag
Keyword: bakt søtpotet, vegetar
Servings: 2

Ingredients

  • 2 søtpotet mellomstore
  • 120 gram kikerter 1/2 boks drenert
  • 1/2 granateple
  • 70 gram fetaost
  • 1/2 lime
  • 1 ts chillipepper
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 1 dl revet ost

Instructions

  • De største søtpotetene tar veldig lang tid å bake i ovnen, så velg litt mindre til denne oppskriften
  • Vask og skrubb søtpotetene før du pakker dem inn i folie. Bak dem i ovnen til de gir etter for lett trykk. Ca 50 minutter på 200 grader
  • Fres kikerter i en panne sammen med salt, pepper, ghillikrydder og saften ev 1/2 lime. sett til sides til søtpoteten er klar
  • Ta søtpotetene ut av ovnen. Ta av folien og del søtpotetene i to. Skrap ut kjøttet fra søtpotetene og ha i en bolle
  • Bland sammen med kikerteene og fordel fyllet oppi de halve søtpotet skallene
  • Strø over revet ost og sett inn i ovenen igjen. Stek til osten er gyllen, ca 10 minutt
  • Ta søtpotetene ut av ovnen og topp med granateple kjerner og smuldret fetaost