Ovnsbakt søtpotet med granateple
En spennede rett med spicy kikerter, friske granateplekjerner og syrlig fetaost
Course: middag
Keyword: bakt søtpotet, vegetar
Servings: 2
- 2 søtpotet mellomstore
- 120 gram kikerter 1/2 boks drenert
- 1/2 granateple
- 70 gram fetaost
- 1/2 lime
- 1 ts chillipepper
- 1 ts svart pepper
- 1 ts salt
- 1 dl revet ost
De største søtpotetene tar veldig lang tid å bake i ovnen, så velg litt mindre til denne oppskriften
Vask og skrubb søtpotetene før du pakker dem inn i folie. Bak dem i ovnen til de gir etter for lett trykk. Ca 50 minutter på 200 grader
Fres kikerter i en panne sammen med salt, pepper, ghillikrydder og saften ev 1/2 lime. sett til sides til søtpoteten er klar
Ta søtpotetene ut av ovnen. Ta av folien og del søtpotetene i to. Skrap ut kjøttet fra søtpotetene og ha i en bolle
Bland sammen med kikerteene og fordel fyllet oppi de halve søtpotet skallene
Strø over revet ost og sett inn i ovenen igjen. Stek til osten er gyllen, ca 10 minutt
Ta søtpotetene ut av ovnen og topp med granateple kjerner og smuldret fetaost