Go Back

Baba Ganoush

Course: Siderett
Keyword: dipp, eksotisk, vegetar

Ingredients

  • 1 stor aubergine
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts tahini
  • 1 dl oliven olje
  • 1 sitron skvist
  • 2 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts cajenne
  • 2 ss soltørka tomater inkludert oljen fra glasset

Instructions

  • Del auberginen i to, pensle den med litt olje og ha på salt og pepper
  • Bak den i ovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter
  • Skap så ut alt kjøttet fra auberginen i en liten bolle. Pass på at du ikke får med biter fra skallet
  • Sil bort overflødig vann fra auberginen, og ha den over i en blender
  • Tilsett resten av ingediensene, utentatt olivenolje, og kjør blenderen på lav hastighet. Du kan eventuelt bruke en stavmikser
  • Tilsett oljen i flere omganger, og miks godt mellom hver gang. Smaksett med mer salt og pepper
  • Ha blandingen over i et luftett glass, og sett i kjøleskapet