Go Back
+ servings

Kylling Korma

Course: middag
Cuisine: Indian
Keyword: indisk, karri, kylling, spicy
Servings: 4
Calories: 478kcal
Saftig kylling i en kremet og mild karrisaus.
Print Recipe

Ingredients

Yoghurt Marinade

  • 500 g kyllingfilet skjært store biter
  • 0,6 dl yoghurt naturell
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 1 ts kanel
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 2 ss lime eller sitron skvist

Korma saus

  • 1 ss smør
  • 1 stor løk gjerne rødløk
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 2 ts koriander
  • 1 ts muskat gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts kanel fersk, hakket
  • 1 ts kardemomme gjerne fra hele frø, knust
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vann

Instructions

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle sammen med kyllingen. Dekk til og sett kaldt i minst 30 minutter, men gjerne natten over
  • Smelt smør i en kasserolle over medium varme. Tilsett kylling, 3-4 biter av gangen, pass på å ikke ha for mange i gyta på likt. Stek lett i omtrent 3 minytter på hver side. Ha den stekte kyllingen i en skål og sett til sides. Den skal kokes ferdig i sausen etterpå
  • Ha mer smør i gryta (i den samme du nettopp stekte kyllingen i). Ha i hakket løk, hvitløk og fersk ingefær og fres lett
  • Tilsett 1 dl vann og gi det et raskt oppkok før du har blandingen over i en blender. Kjør på høy hastighet til en glatt puree
  • Ha kyllingen tilbake i gryta sammen med alt krydderet
  • Tilsett løk pureen, yoghurt, kokosmelk og tomatpuree. La det hele småkoke til kyllingen er gjennomstekt
  • Server med kokt blomkål og cashew nøtter

Nutrition

Serving: 400g | Kalorier: 478kcal | Carbohydrates: 13.25g | Protein: 43.75g