En kremet og sunn risotto med gresskar og parmesan
Total Time1 hourhr
Course: middag
Keyword: gresskar, middag, risotto, vegetar
Servings: 4
Ingredients
500garborio ris risottoris
300ggresskarev butternut squash
2sspersille
1gul løk
3feddhvitløk
8dlbuljonghelst fersk buljong
2 dlhvitvin
2dlparmesan
2tscajenne pepperevt chilli
2tssalt og peppersmak til
Instructions
Skrell gresskar (eventuelt butternut squash som også er en gresskarvariant) og del den i terninger. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres gresskar sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk, eventuelt litt hakket persille og salt og pepper
Når gresskaret begynner å mykne heller du i 1 dl med vann (fra de 8 dl med buljong). La dette putre i panna til gresskaret er ferdig, ca 5-10 minutter. Sett gresskarbitene til side, og hell vannet fra kokingen tilbake til de resterende 7 dl med buljong
I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis
Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin
Smak på risen etter at buljongen har kokt inn
Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen
Når risen er ferdig kan du skru varmen helt lavt, og tilsette gresskaret
Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Server med et dryss parmesan og persille
Notes
Om du bytter ut hvitvinseddik med vin gjør du det ved å erstatte 2 dl vin med 2 dl buljong tilsatt 2 ss hvitvinseddik