Go Back

Risotto med Gresskar

En kremet og sunn risotto med gresskar og parmesan
Total Time1 hour
Course: middag
Keyword: gresskar, middag, risotto, vegetar
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g arborio ris risottoris
  • 300 g gresskar ev butternut squash
  • 2 ss persille
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl buljong helst fersk buljong
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl parmesan
  • 2 ts cajenne pepper evt chilli
  • 2 ts salt og pepper smak til

Instructions

  • Skrell gresskar (eventuelt butternut squash som også er en gresskarvariant) og del den i terninger. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres gresskar sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk, eventuelt litt hakket persille og salt og pepper
  • Når gresskaret begynner å mykne heller du i 1 dl med vann (fra de 8 dl med buljong). La dette putre i panna til gresskaret er ferdig, ca 5-10 minutter. Sett gresskarbitene til side, og hell vannet fra kokingen tilbake til de resterende 7 dl med buljong
  • I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis
  • Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin
  • Smak på risen etter at buljongen har kokt inn
  • Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen
  • Når risen er ferdig kan du skru varmen helt lavt, og tilsette gresskaret
  • Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Server med et dryss parmesan og persille

Notes

Om du bytter ut hvitvinseddik med vin gjør du det ved å erstatte 2 dl vin med 2 dl buljong tilsatt 2 ss hvitvinseddik