Go Back

Eltefrie protein rundstykker

Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, rundstykke, sunne bakevarer

Ingredients

  • 2,5 dl havremel
  • 2 dl kikertmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vann

Instructions

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle
  • Visp et egg sammen i en liten bolle, og ha det i tørrvarene sammen med yoghurt
  • Rør sammen og hell vann i deigen, litt etter litt. Tilsett mer mel dersom deigen blir for klissete, eller mer vann om den blir for tørr
  • Bruk en skje til å legge store klatter med deig på et stekebrett. De vil flyte ut og bli runde, lett flate rundstykker
  • Stek i ca 15 minutter til skorpen er gyllen

Notes

Denne deigen skal være ganske løs og klebrig. Om du er usikker, så er det bedre å ha litt for mye vann i enn litt for lite da bakst med kikertmel fort kan bli tørt.