Go Back

Couscous salat med chillimarinert søtpotet chips

Frisk og sunn couscoussalat
Course: Lunch
Keyword: søtpotet, sunn mat, vegetar
Servings: 2

Ingredients

Salat

  • 2 dl couscous
  • 1 søtpotet
  • 1 paprika
  • 1 rødløk liten
  • 1 neve spinat
  • 0,5 dl gresskarkjerner grovhakket

Dressing

  • 1 ss olje kaldpresset
  • 1 ss balsamico eddik
  • 1 lime liten, skvist
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Instructions

  • Skjær søtpoteten i tynne skiver
  • Bland sammen 1/2 lime og 1 ss olje. Legg søtpotetskivene ovover et stekebrett og pensle dem med marinaden på begge sider. Krydre med chilli, salt og pepper. Selv så bruker jeg et krydder som heter chili explotion
  • Stek søtpotetchipsen på 220 grader i ca 30 minutter. Snu skivene etter halve tiden
  • Kok couscous etter anvisning på pakken
  • Skjær paprika og rødløk i tynne strimler. Ha i en stor bolle og tilsett grovhakkede gresskarkjerner og ferdigkokt couscous
  • Hell over ca halvparten av dressingen og bland den godt inn i salaten.
  • Legg fesrk spinat og søtpotetchips på toppen
  • Server som lunsj eller siderett til grillmaten