Go Back

Gulrot og squash rundstykker

Nydelige grove rundstykker
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: gjærbakst, rundstykker

Ingredients

  • 25 g gjær
  • 2 ss smaksnøytral olje
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl sammalt hvete
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 squash rårevet
  • 2 små gulrøtter rårevet
  • 1 dl valnøtter hakket
  • 1 dl solsikke frø

Instructions

  • Varm vannet til fingervarm (37 grader) og bland så i en bolle sammen med gjæren. Ha i olje og rør til gjæren er oppløst
  • Bland i hvetemel (hold av litt), sammelt hvete, havregryn og salt, og elt sammen til en litt klissete deig
  • Tilsett rårevne grønnsaker, nøtter og frø, og jobb godt inn i deigen
  • Sett deigen til heving i minst 30 minutter, eller til den har hevet til dobbel størrelse
  • Bruk en skje og hånden til å forme rustikke rundstykker. Ha rundstykkene på et stekebrett, og etterhev i 20 minutter. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter