Go Back

Shakshuka

Course: Lunch
Keyword: egg, lunsj, smartkarbo
Print Recipe

Ingredients

  • 4 egg
  • 400 g hakket tomater
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 1 fersk chilli finhakket
  • 1 rød paprika
  • 1 liten rødløk
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts cayenne pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss fersk koriander

Instructions

  • Finhakk rødløk, chili og paprika
  • Ha olje i en varm panne og fres rødløk, chili, paprika og presset hvitløk til det er blankt
  • Ha i røkt paprika, cayenne, spisskummen og pepper og la det frese til du kjenner aromaene fra krydderet (men pass på at det ikke blir brent)
  • Ha i tomatene, og la det småkoke et par minutter
  • Lag fordypninger i tomatsausen og hell ett egg i hver fordypning
  • Sett lokk over panna, og la det småkoke i 5-10 minutter, til det er en hvit hinne over egget
  • Ha over fersk koriander og smak til med salt og pepper før servering