Go Back

Kyllingform med couscous og hvite bønner

Course: middag
Keyword: couscous, hverdagsmiddag, kylling, standard matplan
Servings: 2

Ingredients

  • 250 g kyllingfilet
  • 1/2 sitron skvist
  • 230 g hvite bønner
  • 1 dl couscous tørr vekt
  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • 2 dl kjøttbuljong
  • 1 ss hvitvinseddikk
  • 2 ss kesam
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper

Instructions

  • Ha rikelig med salt og pepper på kyllingfiletene. Stek dem et par minutter på hver side, skvis over litt sitronsaft, og legg så kuyllingfiletene til sides
  • I den samme panna steker du nå rødløk og tomater sammen med hvitløk
  • Ha i buljong og hvitvinseddik, og la det småkoke til væsken er delvis redusert
  • Rør inn hvite bønner og couscous, og la det småkoke i 4 minutter til couscousen er ferdig. Fyll på med mer vann dersom gryten blir for tørr
  • Bland inn kesam, og hell alt over i et ildfast fat
  • Legg kyllingen på toppen, og stek videre i ovnen i ca 10 minutter