Go Back

Pasta med grønnsaker og kjøttdeig i tomatsaus

Course: middag
Keyword: enkel, hverdagsmiddag, pasta
Servings: 3

Ingredients

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 dl fullkornspasta
  • 400 g hakkede tomater 1 boks
  • 2 dl buljong
  • 1 dl sopp
  • 2 fedd hvitløk presses
  • 2 dl brokkoli
  • 2 dl blomkål
  • 1 stk rødløk liten
  • 2 stk gulrøtter
  • 3 ss kesam
  • 1 dl parmesan

Instructions

  • Stek kjøttdeig i en stekepanne, og sett til sides
  • Del blomkål og brokkoli i buketter, skjær gulrot i små terninger, sopp i skiver og finahakk rødløk
  • Ha smør eller olje i en stor gryte, og fres til køken er blank og soppen lett gylden
  • Ha i presset hvitløk og krydre med salt, pepper og chillimix. La det putre litt, og tilsett så hakkede tomater og resten av grønnsakene
  • Rør godt rundt i gryta, og ha i pasta. Tilsett buljong, og la det småkoke uten lokk i ca 15 minutter. Rør underveis, og tilsett mer vann om det trengs
  • Tilsett kjøttdeig og rør inn kesam. La det stå å tykne i et par minutter på smak varme
  • Ta pastaen av plata, og rør inn parmesan. Server i dype skåler, og topp gjerne med ekstra parmesan og fersk basilikum