Go Back
Mors kjøttkaker med rotgrønnsaker
Print Recipe
5 from 1 vote

Kjøttkaker med rotgrønnsaker og soppsaus

Course: middag
Keyword: hverdagsmiddag

Ingredients

Kjøttkaker

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ss griljermel
  • 1 ts basilikum

Ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 1/2 søtpotet
  • 1/2 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1 rødløk
  • 1 potet
  • 1 ss olje
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Soppsaus

  • 250 g sopp
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kesam store skjeer
  • 1 dl vann
  • 1 ss hvitvinseddikk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Instructions

  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttkaker i en bolle
  • Jobb deigen godt sammen, og form til åtte kjøttkaker
  • Skjær grønnsakene i båter. Pass på at alle er omtrent like i størrelse slik at de steker likt
  • Legg grønnsakene på et stekebrett, og ha på olje og krydder. Bland gjerne sammen med handene, og spre de så utover stekebrettet
  • Bakes ved 180 grader til grlnnsakene er møre, omtrent 40 minutter. Rør om på grønnsakene underveis for et jevnt resultat
  • Stek kjøttkakene i en stekepanne til de er gjennomstekte
  • Skjær sopp i skiver og løk i tynne strimler
  • Fres løken blank, og tilsett så sopp, hvitløk, salt og pepper
  • Tilsett så hvitvinseddikk, og fres videre i ca 1 minutt
  • Tilsett vann, litt av gangen, og la de trekke inn mellom hver gang
  • Ha så i kesam, rør godt og la det småputre til en tykk saus