Couscous salat med granateple
God og mettende salat som er et måltid i seg selv. Kan også brukes som siderett.
Course: Lunch
Cuisine: Mediterranean
Keyword: salat, sunn mat, vegetar
Servings: 4
Salat
- 230 g kikerter tilsvarer en boks, drenert
- 2 dl couscous
- 1 avokado
- 1 granateple 1 liten eller 1/2 stor
- 1/2 squash
- 1 neve rosiner
- 1 neve gresskarkjerner
- 1 rødløk liten
Dressing
- 1 dl olje kaldpresset
- 2 ss honning
- 1 lime liten, skvist
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Start med å koke couscous etter anvisning på pakken
Finn frem en stor skål. Skjær opp squash og rødløk og ha i bollen
Rist kikertene i stekepannen sammen med salt, pepper og saften av 1/2 lime
Bland kikerter og couscous sammen med løk og squash i skålen. La det avkjøke seg litt, ca 15 minutter.
Skjær avokado i terninger og scoop ut granateple kjernene. Ha dette i couscoussalaten sammen med rosiner og gresskarkjerner. Bland godt sammen.
Hell over ca halvparten av dressingen og bland den godt inn i salaten. resten avv dressingen kan du sette i kjøleskapet i en tett beholder.
Topp med fetaost og server.