Go Back

Couscous salat med granateple

God og mettende salat som er et måltid i seg selv. Kan også brukes som siderett.
Course: Lunch
Cuisine: Mediterranean
Keyword: salat, sunn mat, vegetar
Servings: 4

Ingredients

Salat

  • 230 g kikerter tilsvarer en boks, drenert
  • 2 dl couscous
  • 1 avokado
  • 1 granateple 1 liten eller 1/2 stor
  • 1/2 squash
  • 1 neve rosiner
  • 1 neve gresskarkjerner
  • 1 rødløk liten

Dressing

  • 1 dl olje kaldpresset
  • 2 ss honning
  • 1 lime liten, skvist
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Instructions

  • Start med å koke couscous etter anvisning på pakken
  • Finn frem en stor skål. Skjær opp squash og rødløk og ha i bollen
  • Rist kikertene i stekepannen sammen med salt, pepper og saften av 1/2 lime
  • Bland kikerter og couscous sammen med løk og squash i skålen. La det avkjøke seg litt, ca 15 minutter.
  • Skjær avokado i terninger og scoop ut granateple kjernene. Ha dette i couscoussalaten sammen med rosiner og gresskarkjerner. Bland godt sammen.
  • Hell over ca halvparten av dressingen og bland den godt inn i salaten. resten avv dressingen kan du sette i kjøleskapet i en tett beholder.
  • Topp med fetaost og server.