Go Back

Risotto med Sopp og Asparges

En smaksrik og sunn risotto med et høyt innhold av prebiotika
Total Time1 hour
Course: middag
Keyword: enkel, prebiotisk, risotto, vegetar
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g arborio ris risottoris
  • 300 g østerssopp
  • 100 g asparges
  • 1 purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl buljong helst fersk buljong
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl parmesan
  • 2 ts cajenne pepper evt chilli
  • 2 ts salt og pepper smak til

Instructions

  • Skjær opp soppen, og sett den til sides. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres asparges sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk og salt og pepper. Sett til sides sammen med soppen.
  • I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis.
  • Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin. Smak på risen etter at buljongen har kokt inn.
  • Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen. Når du har 1 dl med væske igjen, så tilsetter du soppen og grønnsakene.
  • Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Spar litt til å  drysse over før servering.