Skjær opp soppen, og sett den til sides. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres asparges sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk og salt og pepper. Sett til sides sammen med soppen.
I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis.
Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin. Smak på risen etter at buljongen har kokt inn.
Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen. Når du har 1 dl med væske igjen, så tilsetter du soppen og grønnsakene.
Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Spar litt til å drysse over før servering.