Prebiotika er næringsstoffer som de gode tarmbakteriene lever av. Dersom du har en bakterieflora i ubalanse, så vil du ha godt utbytte av å inkludere mer prebiotisk mat. I denne retten så er det asparges, purreløk og hvitløk som bidrar til å gi et høyt innhold av prebiotika.


Prøv også mitt magevennlige nøttebrød her.

Risotto er en klassisk rett som kan varieres i det uendelige. Hovedingrediensene er risottoris og buljong, og aller best blir resultatet dersom du lager buljongen fra bunnen av. En god risotto skal være kremete i konsistensen, og med litt tyggemotstand i risen. Risotto er ikke vanskelig å lage, men den krever konstant oppmerksomhet.

Når du ført får teken på å lage risotto, så kan den samme fremgangsmåten brukes på alle oppskrifter. Varier ingrediensene etter hva du liker og har for hånden.

Risotto med Sopp og Asparges

En smaksrik og sunn risotto med et høyt innhold av prebiotika
Total Time1 hour
Course: middag
Keyword: enkel, prebiotisk, risotto, vegetar
Servings: 4

Ingredients

 • 500 g arborio ris risottoris
 • 300 g østerssopp
 • 100 g asparges
 • 1 purreløk
 • 3 fedd hvitløk
 • 8 dl buljong helst fersk buljong
 • 2 dl hvitvin
 • 2 dl parmesan
 • 2 ts cajenne pepper evt chilli
 • 2 ts salt og pepper smak til

Instructions

 • Skjær opp soppen, og sett den til sides. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres asparges sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk og salt og pepper. Sett til sides sammen med soppen.
 • I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis.
 • Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin. Smak på risen etter at buljongen har kokt inn.
 • Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen. Når du har 1 dl med væske igjen, så tilsetter du soppen og grønnsakene.
 • Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Spar litt til å  drysse over før servering.

Flere sunne vegetarmiddager finner du her, for eksempel en rask og enkel Couscous Con Carne med høyt proteininnhold.