Go Back

Frokostrundstykker med kesam

Nydelige, halvgerove rundstykker til hverdagsfrokosten.
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, gjærbakst, halvgrove, rundstykke

Ingredients

  • 25 g gjær
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 dl kesam
  • 1 dl sammalt hvete grov
  • 2 dl havremel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Instructions

  • Smelt smøret og tilsett melken. Varm til fingervarm og bland så i en bolle sammen med gjæren.
  • Tilsett kesam, bland godt og tilsett melet litt etter litt. Hold igjen litt av hvetemelet for å være sikker på at deigen ikke blir for tørr.
  • Kna deigen sammen til den er smidig, og sett den så til heving i ca 30 minutter. 
  • Del deigen i 8 emner, og trill dem til glatte fine boller. Etterhev i 20 minutter, pensle dem med egg, og dryss over sesamfrø. Stek midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.