En av de enkleste, sunne endringene du kan gjøre i 2020, er å bytte ut kjøpebrød med hjemmebakst.

Hjemmelaget brødmat inneholder mindre gluten, salt og tilsetningsstoffer. Du velger selv grovhetsprosent, og du kan enkelt pimpe opp baksten med nøtter, frø eller grønnsaksbiter. Havremel og kesam gjør disse rundstykkene er saftige og myke. Denne oppskriften er nok til 8 store rundstykker. Dersom du vet at de ikke blir spist opp i løpet av dagen, så anbefaler jeg deg å fryse de ned. Da har du ferske rundstykker klare på 30 minutter.

Frokostrundstykker med kesam

Nydelige, halvgerove rundstykker til hverdagsfrokosten.
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, gjærbakst, halvgrove, rundstykke

Ingredients

  • 25 g gjær
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 dl kesam
  • 1 dl sammalt hvete grov
  • 2 dl havremel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Instructions

  • Smelt smøret og tilsett melken. Varm til fingervarm og bland så i en bolle sammen med gjæren.
  • Tilsett kesam, bland godt og tilsett melet litt etter litt. Hold igjen litt av hvetemelet for å være sikker på at deigen ikke blir for tørr.
  • Kna deigen sammen til den er smidig, og sett den så til heving i ca 30 minutter. 
  • Del deigen i 8 emner, og trill dem til glatte fine boller. Etterhev i 20 minutter, pensle dem med egg, og dryss over sesamfrø. Stek midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.