Go Back

Saftige Horn

Nydelige, halvgerove rundstykker til hverdagsfrokosten.
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, gjærbakst

Ingredients

  • 25 g gjær
  • 4 ss olje
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 1 egg
  • 8 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Instructions

  • Smelt smøret og tilsett vann og melk. Varm til fingervarm og bland så i en bolle sammen med gjæren
  • Tilsett ett egg, bland godt og tilsett så melet litt etter litt. Hold igjen litt av hvetemelet for å være sikker på at deigen ikke blir for tørr
  • Kna deigen sammen til den er smidig, og sett den så til heving i ca 30 minutter
  • Del den ferdighevede deigen i to like sore emner.Kjevle hver deig ut til en rund pizza på ca 1/2 cm tykkelse. Skjær så hver av deigene opp i 8 like store stykker, akkurat som en pizza
  • Rull hvert stykke sammen til et horn, begynn fra den bredeste enden. Set hornene på et stekebrett til etterheving i ca 20 min
  • Pensle så med egg, og strø med sesam eller valmuefrø. Stek i 7-10 minutter ved 220 grader

Notes

Denne grunndeigen kan også lages i en sunnere variant. Dropp melken og bruk kun vann, og lag den så grov som du ønsker ved å bytte ut deler av hvetemelet med grove varianter.