Nydelige, halvgerove rundstykker til hverdagsfrokosten.
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, gjærbakst
Ingredients
25ggjær
4ssolje
1,5dlmelk
1,5dlvann
1egg
8dlhvetemel
2ts salt
Instructions
Smelt smøret og tilsett vann og melk. Varm til fingervarm og bland så i en bolle sammen med gjæren
Tilsett ett egg, bland godt og tilsett så melet litt etter litt. Hold igjen litt av hvetemelet for å være sikker på at deigen ikke blir for tørr
Kna deigen sammen til den er smidig, og sett den så til heving i ca 30 minutter
Del den ferdighevede deigen i to like sore emner.Kjevle hver deig ut til en rund pizza på ca 1/2 cm tykkelse. Skjær så hver av deigene opp i 8 like store stykker, akkurat som en pizza
Rull hvert stykke sammen til et horn, begynn fra den bredeste enden. Set hornene på et stekebrett til etterheving i ca 20 min
Pensle så med egg, og strø med sesam eller valmuefrø. Stek i 7-10 minutter ved 220 grader
Notes
Denne grunndeigen kan også lages i en sunnere variant. Dropp melken og bruk kun vann, og lag den så grov som du ønsker ved å bytte ut deler av hvetemelet med grove varianter.