Påske er tid for lange frokoster med hjemmebakte brødvarer. Disse hornene er nydelige på påskebordet, og de passer perfekt med som niste på påske utflukter.

Denne oppskriften er nok til 16 horn, så her er det nok til å fryse ned så de holder lenge. Server hornene med kokte egg, ost og skinke, eller masse friske grønnsaker.

Les også; Frokost rundstykker med Kesam

Bruker du mine oppskrifter? Da blir jeg veldig glad om du vil legge igjen en kommentar eller 5 stjerner!

Saftige Horn

Nydelige, halvgerove rundstykker til hverdagsfrokosten.
Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, gjærbakst

Ingredients

  • 25 g gjær
  • 4 ss olje
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 1 egg
  • 8 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Instructions

  • Smelt smøret og tilsett vann og melk. Varm til fingervarm og bland så i en bolle sammen med gjæren
  • Tilsett ett egg, bland godt og tilsett så melet litt etter litt. Hold igjen litt av hvetemelet for å være sikker på at deigen ikke blir for tørr
  • Kna deigen sammen til den er smidig, og sett den så til heving i ca 30 minutter
  • Del den ferdighevede deigen i to like sore emner.Kjevle hver deig ut til en rund pizza på ca 1/2 cm tykkelse. Skjær så hver av deigene opp i 8 like store stykker, akkurat som en pizza
  • Rull hvert stykke sammen til et horn, begynn fra den bredeste enden. Set hornene på et stekebrett til etterheving i ca 20 min
  • Pensle så med egg, og strø med sesam eller valmuefrø. Stek i 7-10 minutter ved 220 grader

Notes

Denne grunndeigen kan også lages i en sunnere variant. Dropp melken og bruk kun vann, og lag den så grov som du ønsker ved å bytte ut deler av hvetemelet med grove varianter.