Go Back

Sukkerfrie kanelboller med gresskar

Course: Snack
Keyword: gresskar, søt og sunn

Ingredients

  • 300 g hvetemel
  • 100 g gresskar kokt og most
  • 25 g gjær
  • 0,8 dl melk
  • 30 g smør smeltet
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 30 g sukrin gold pluss litt til fyll
  • 2 ss kanel til fyll

Instructions

  • Skjær gresskar i store terninger og kok til det er mørt, ca 20 minutter
  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
  • Mos gresskaret med en gaffel, og ha det oppi bakebollen med mel, uten å blande sammen
  • Smelt smør og tilsett melk. La væsken temperere til 37 grader, og ha så i melblandingen
  • Tilsett ett egg og elt deigen gost sammen
  • Sett den til heving til dobbel størrelse, minimum 30 minutter
  • Når deigen er ferdighevet, kan du kjevle den til en rektangel på 1-2 cm tykkelse
  • Bruk gjerne litt olje på benken og i hendene for å unngå at deigen klistrer seg
  • Strø over sukrin gold og masse kanel. Rull deigen så sammen fra langsiden, slik som en kanelbolle deig
  • Del deigpølsen i 10 like store emner og legg de over på et smurt bakebrett
  • Stek ved 200 grader i ca 10 minutter