Det er ikke mye som smaker bedre en mørk høstkveld enn nystekte, varme kanelboller. Disse bollene med gresskar er så myke og gode at de kan sidestilles med de beste kanelbollene, selvom de er et par hakk sunnere.


Gresskar er nemlig en av hovedingrediensene i denne oppskriften, og de er helt frie for sukker. Jeg elsker kanelboller, og jeg er ikke villig til å fire på kvaliteten for sunnhetens del her. Men denne oppskriften var seriøst så god at jeg kommer garantert til å lage den oftere. Den ble til og med så vellykket at tenåringene ikke merket at det var en alternativ kanelbolle. Og de har smaksløkene ute når det gjelder grønt og sunt!

Prøv også min fantastisk myke og sunne sjokoladekake bakt med søtpotet.

Disse kanelsnurrene lages ganske likt som vanlige boller. Den største forskjellen er at her skal du ha et most gresskar i deigen. Du kan såklart også velge vanlig sukker som søtning, men da vil jeg anbefale å bruke brunt sukker. Gresskar, kanel og brunt sukker passer veldig godt sammen. Disse kanelbollene smaker også himmelsk med kremostglasur.

Til det så trenger du en del med kremost, en del med melis og et par spiseskjeer med lime. Miks godt sammen, og smør utover bollene etter at de har avkjølt seg.

Sukkerfrie kanelboller med gresskar

Sukkerfrie kanelboller med gresskar

Course: Snack
Keyword: gresskar, søt og sunn
Print Recipe

Ingredients

  • 300 g hvetemel
  • 100 g gresskar kokt og most
  • 25 g gjær
  • 0,8 dl melk
  • 30 g smør smeltet
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 30 g sukrin gold pluss litt til fyll
  • 2 ss kanel til fyll

Instructions

  • Skjær gresskar i store terninger og kok til det er mørt, ca 20 minutter
  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
  • Mos gresskaret med en gaffel, og ha det oppi bakebollen med mel, uten å blande sammen
  • Smelt smør og tilsett melk. La væsken temperere til 37 grader, og ha så i melblandingen
  • Tilsett ett egg og elt deigen gost sammen
  • Sett den til heving til dobbel størrelse, minimum 30 minutter
  • Når deigen er ferdighevet, kan du kjevle den til en rektangel på 1-2 cm tykkelse
  • Bruk gjerne litt olje på benken og i hendene for å unngå at deigen klistrer seg
  • Strø over sukrin gold og masse kanel. Rull deigen så sammen fra langsiden, slik som en kanelbolle deig
  • Del deigpølsen i 10 like store emner og legg de over på et smurt bakebrett
  • Stek ved 200 grader i ca 10 minutter