Vårruller er ofte sett på som karbohydratrik og usunn fritert snacks. Men med små justeringer så får du et sunt og mettende måltid rikt på proteiner, sunne fettsyrer og vitaminrike grønnsaker. Dropp glassnudler som fyll for et lavere innhold av karbohydrater, og velg heller flere forskjellige grønnsaker. Bak dem i ovnen fremfor frityren, så sparer du deg også for mange kalorier og usunt fett.

Prøv også; Ovnsbakte Pakora – Indisk grønnsaks snacks

Denne oppskriften er nok til omtrent 25 store vårruller, eller 45 små. Bruk gjerne de grønnsakene du har for hånden, og dropp kyllingkjøttdeigen for en vegetarisk variant. I denne oppskriften så har jeg brukt holiday dipmix som krydder for enkelhets skyld, men du kan også bruke din egen krydderblanding dersom du heller ønsker det.

Sunnere vårruller

Vårruller

Vårruller er en super enkel snack eller mellommåltid fylt med masse næringsstoffer. Dropp frityren og stek dem heller i ovnen, så får du et mye sunnere alternativ.

Måltid: Lunsj Servering: 4

Ingredienser

  • 1 pk filodeig
  • 1 pk kyllingkjøttdeig
  • 230 gram gulrøtter ca 3 stk
  • 300 gram hodekål
  • 200 gram blomkål
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 pk holiday dipmix
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

  1. Stek kyllingkjøttdeig, og hakk den opp i små biter med stekespaden. Skru av platen når kjøttdeigen er ferdig
  2. Rasp gulrøtter og finhakk hodekål og blomkål. Pass på at alle grønnsakene er delt opp i små, tynne strimler
  3. Ha grønnsakene oppi med kylling kjøttteigen. Tilsett soyasaus, sesamolje og holiday dipmix, og bland godt sammen
  4. Legg et vårrull akr ned på benken foran deg. Legg på 1 stor ss med fyll, og brett sammen *se notater for bretting
  5. Pensle med egg i skjøtene, og legg vårrullen på et stekebrett med skjøten ned. Gjenta til du har brettet alle vårrullene
  6. Pensle vårrullene godt med olje, og stek på 220 grader til de er gyldne og sprøe. Omtrent 20 minutter

Jeg bretter vårrullene som en konvolutt. Jeg starter med å legge fyllett på midten, så bretter jeg inn sidehjørnene. Så bretter jeg bunnen over, og tetter sammen fyllet. Dette er et avgjørende punkt for stramme vårruller. Så bruker jeg pekefingrene for å rulle stramt og fint til topphjørnet brettes rundt.