Pakora er indisk rett bestående av grønnsaker i kikertmel og krydder, som formes til små baller og friteres. De fleste grønnsaker kan brukes i pakora, så lag gjerne disse dersom du har rester av grønnsaker som må brukes.
Kikertmel finner du i indiske butikker der det kalles Gram Flour eller Besan. Dersom du ikke får tak i dette, så kan du bruke vanlig hvetemel. Pakora er enkelt å lage, og veldig sunne, særlig om du steker dem i ovnen i istedenfor å fritere dem. Smaken blir den samme, men de blir hakket sprøere i frityr fremfor bakeovnen.
Er du glad I indiske smaker? Da kommer du til å elske denne milde karriretten, Butter Chicken.
Pakora kan serveres som en forrett, siderett, en snack i mellom måltidene eller som frokost. Server med en enkel dip av naturell yoghurt, mynte og sitron.
Måltid: Lunsj Porsjoner: ca 15 pakora
Ingredienser
- 200 gram hodekål
- 2 gulrøtter små
- 200 gram blomkål
- 1 fedd hvitløk presset
- 1/2 rødløk
- 1 chilli finhakket
- 1 ss rårevet ingefær
- 1,2 dl mel kikertmel eller hvetemel
- 0,5 dl vann
- 1 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts spiskummen
Slik gjør du
- Skjær alle grønnsakene i små og jevne biter og ha dem i en bolle
- Tilsett chilli, ingefær og krydder og bland godt sammen
- Ha i mel og bland sammen igjen
- Tilsett vann, litt av gangen. Blandingen skal være klissete, men henge sammen
- Form små, grove baller av grønnsaksblandingen. Dette er en veldig klissete jobb, men absolutt verdt det
- Legg grønnsaksballene på et stekebrett og pensle dem med olje
- Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, til de er gyldne og sprøe. Server med en enkel yoghurtdipp