Har du lyst til å melde deg inn på et treningssenter, men er usikker på hva du skal gjøre? Her er 6 gode tips til deg som er ny på trening.


Få en omvisning og PT start time på valgt treningssenter. Det er ikke alle senter som tilbyr PT start, men få i det minste en omvisning slik at du vet hvor alle vektene og utstyret er. Når du da skal trene for første gang, så slipper du i hvertfall å lete rundt etter utstyret du trenger. 

Legg en treningsplan. Vit på forhånd nøyaktig hva du skal trene og hvilken rekkefølge du skal gjøre øvelsene i. Da har du i det minste en ting du er sikker på, selvtilliten din vil øke et hakk og det blir dermed lettere komme igjennom de første treningsøktene.

Start med øvelser og apparater du føler deg mest selvsikker på. Det er ikke nødvendig å starte rett på knebøystativet den første gangen du er på trening. Velg kjente øvelser og apparater for å få inn den gode mestringsfølelsen i starten, så kan du heller avansere etterhvert som kunnskapen kommer. 

Google øvelsene og øv hjemme. Når du har lagt planen for hva du vil trene, så kan du google øvelsene, se på utførelse, og øve deg på det som er mulig. For hver gang du gjør en øvelse, så vil du bli litt flinkere og litt tryggere på egen utførelse.

Spør om hjelp. Er det noe du er usikker på, så spør noen som jobber der om hjelp. Det er hverken rart eller pinlig, og jeg skal love deg at de som jobber der bare synes det er stas å bli spurt. 

Skaff deg en treningspartner. Det er mye hjelp i en partner på trening, og om du skulle gjøre noen dumme flauser, så har du i det minste noen å le av det sammen med. 

Les mer om trening: Trening i sommervarmen – 6 gode tips, Slik setter du sammen din egen treningsøkt