Hverdagsfrokosten skal aller helst være rask, gjerne så rask at den kan lages i stand kvelden i forveien for så å spises neste morgen.


Den skal være apetittvekkende og enkel å få i seg før matlysten er på topp. Og den må inneholde vitaminer, mineraler og alle tre næringsstoffene for å sikre en best mulig start på dagen.

Slik lager du en sunn smoothie

En frokost smoothie møter alle disse kravene, og bør derfor ligge høyt oppe på lista over hverdages frokoster. Du kan putte nesten hva som helst i en smoothie, og du kan variere den i det uendelige. Etterhvert så vil du finne frem til din egen favorittoppskrift som du bruker gang på gang.

Det er viktig med fett i en smoothie for å sikre at kroppen tar opp nok av vitaminene fra smoothien. Mange vitaminer er fetløselige og er helt avhengig av fett for å bli tatt opp i kroppen. For en mettende smoothie som inneholder mer enn bare juice og fruktsukker, så tenk på at du må ha i:

Grønnsaker – For eksempel spinat, rødbete, brokkoli, blomkål, gulrot

Frukt eller bær – Bruk ananas, papaya, blåbær, kiwi, jordbær, banan, skogsbær

Proteinkilde – Nøtter, proteinpulver, gresk yoghurt, kesam, rått egg, frø og kjerner, soyamelk

Fettkilde – Kokosmelk, avokado, nøtter, MCT, olje,

Avokado, mango, ingefær og koriander gjemmer seg inne i denne smoothien.

Lag frokosten kvelden i forveien

Smoothie er en frokost som er lett å gjøre klar i forveien. Er det kun deg selv du lager til, så kan du gjerne lage opp 2-3 porsjoner av ganga. Fyll smoothien i glassflasker med tette lokk, sett dem i kjøleskapet og så har du klar frokost til de neste 3 dagene. I vårt hus er det mange som drikker smoothie, så det holder aldri lenger enn til 1 måltid.

Større inntak av frukt og grønt

Dersom du sliter med å få i deg anbefalt dagsdose av frukt og grønt, så er smoothier en stor fordel. Her sikrer du deg minst 2 av dagens 5 porsjoner allerede i frokosten. Mange synes det er lettere å drikke vitaminene sine enn å spise store mengder frukt og grønt gjennom dagen.

Passer til både store og små

Her i huset så elsker de små smoothier, og det blir til og med foretrukket fremfor dessert av minsten. For meg så gjør det frokosten mye enklere når jeg kan slenge den sammen i en blender og fylle den på glass. Barna er ikke alltid like glad i alle grønnsaker, så dette er en fin måte å lure i dem litt ekstra på.

Les også; 2 smoothier som motvirker oppblåsthet og trøtthet