Mitt eget kosthold er preget av en vegetarisk livsstil, og derfor vil du finne mye vegetarmat på mine sider.


Men min intensjon er ikke å vise deg hva jeg spiser. Jeg vil først og fremst lære deg hvordan du selv kan få et sunt kosthold som passer inn i din egen hverdag,

Et sunt kosthold kommer i mange former

Slik som jeg tenker, så er det dette en kostholdsveileder skal gjøre. Hjelpe mennesker som deg med å finne et sunt og godt kosthold som passer inn i din hverdag, med dine mål og dine spisemønster. Et sunt kosthold kommer i mange former. For noen så er lavkarbo helt uten frukt, korn og andre karboydrater veien å gå. For andre så er det eneste rette valget å leve uten kjøtt, meieriprodukter og andre biprodukter av dyr. Men de aller fleste av oss havner en plass i mellom her.

En av vegetrarettene du finner i mine måltidsplanleggere er denne One Pot Bønnepasta

Mat for folk flest

Kostholdsfilosofien som ligger bak mine måltidsplanleggere er tilpasset folk flest. Men en liten helling mot det plantebaserte. Naturlig nok siden jeg selv lager mye vegetarisk mat. Og trenden i samfunnet er slik at de aller fleste gjerne spiser vegetarmat selvom de ikke nødvendigvis er vegetarianere. Det er både helsemessige fordeler samt miljømessige fordeler ved å spise mindre kjøtt. Jeg synes derfor det er på sin plass og anbefale mindre kjøtt for alle som er opptatt av et sunt kosthold. Men samtidig så vet jeg at mange ønsker å nyte en kjøttmiddag i ny og ne, eller oftere. Så jeg har lagt opp mine matplanleggere slik at de enkelt kan tilpasses både den ene eller den andre veien.

Så det du finner i mine online programmer er:

 • Masse frukt, grønnsaker og belgvekster
 • Pasta, ris og poteter, men i moderasjon
 • Grove kornprodukter
 • Kylling, fisk og kjøtt (kan enkelt velges vekk)
 • Plantebaserte proteinkilder som tofu, quorn med fler
 • Enkelt og tilpasse til sin egen preferanse
 • Tilgjengelige ingredienser, mat du finner i de fleste butikker
 • Spennende og sunne oppskrifter som skaper matglede

Det du IKKE finner er:

 • Ultraprossesert mat og ferdigretter (herunder chips, goderti etc)
 • Proteinbarer, proteinshaker og energidrikker
 • Kraftig bearbeidet kjøtt og fisk med mye tilsetningsstoffer og fett (her finnes så mange andre bedre alternativer)

Denne måten å spise på skaper resultater fordi du klarer å holde det over tid. Det er ikke en diett som skal få deg til å rase ned i vekt, eller en diett du skal følge innenfor et fastsatt tidsrom. Det er et kosthold som skal følge deg livet ut og passe inn uansett hvordan din hverdag ser ut. Og det er et kosthold som skal sikre deg optimal helse og økt overskudd til å mestre din egen hverdag.