Nudelwok er en av de raskeste, sunne hverdagsmiddagene du kan lage. Men nudler i seg selv inneholder lite næring, så her er det resten av ingrediensene som avgjør hvor sunn eller usunn denne middagen blir.


Velg riktige nudler

Vanlige nudler laget på hvitt mel inneholder lite næringsstoffer og raske karbohydrater. For en sunn nudelwok, velg heller en variant som er laget på fullkorn eller egg. Santa Maria Whole Wheat Durum og Santa Maria Egg nudels er begge gode og sunne alternativ som inneholder mer proteiner og fiber enn vanlige nudler.

Inkluder en proteinkilde

Et måltid med bare nudler er ikke et fullverdig måltid. Tilsett en proteinkilde for bedre metthetsfølelse og nok næring. Velg magre animalske varianter som kyllingfilet i strimler, ytrefilet av svin eller scampi. Eller gå for en vegetarisk variant med kikerter eller tofu. Topp med sesamfrø eller gresskarkjerner for å øke protein og næringsinnholdet ytterligere.

Med riktige nudler, en proteinkilde, en fettkilde og massevis av grønnsaker, så er nudelwok en super sunn hverdagsmiddag.

En annen sunn og rask hverdagsrett er Couscous Con Carne. Oppskriften på den finner du her.

Gå bananas med grønnsaker

Nudelwok passer ypperlig sammen med et hav av forskjellige grønnsaker. Bruk grove grønnsaker som gulrot, søtpotet og sellerirot, grønne grønnsaker som brokkoli og grønnkål, søte grønnsaker som paprika og minimais og eksotiske grønnsaker som vannkastanje og bambusskudd.

Ikke glem en fettkilde

Tilsett 2 spiseskjeer sesamolje i wokblandingen eller topp med en neve peanøtter eller cashew nøtter. Kroppen trenger en viss mengde fett hver dag, og ved å inkludere en fettkilde til alle måltider så sikrer du deg en jevn og langvarig metthetsfølelse.

Spis riktig mengde

Selvom du har laget en nudelwok basert på alle disse tipsene så hjelper det lite dersom mengde sammensetningen blir feil. Fyller du 2 tredjedeler av tallerkenen med nudler, så får du i deg for mye karbohydrater og for lite av alt annet. Fyll først på med proteiner og masse grønnsaker, og la nudlene stå for maks halvparten av tallerkenen.