Nourishing Bowls gir en velbalansert sammensetning av næringsstoffer, og er supre om du ønsker å følge en matplan uten å telle kalorier.


De kan spises både som en lett middag og som lunsj, og er geniale dersom du ønsker å forberede mat for flere dager i ett. For riktig sammensetning av næringsstoffer så kan du bruke min oppskrift på Nourishing Bowl. Velg de alternativene som passer deg best fra vær kategori, og finn frem til din egen favorittbolle.

Base

Basen består av mørkegrønne grønnsaker og spirer som er rike på folat og antioksidanter. Velg gjerne to forskjellige, og kombiner rå grønnsaker med lett kokte for høyest næringsinnhold.

Protein

Gå for kun en proteinkilde som 100 gram laks, eller sett sammen to halve kilder som 1 lite egg pluss 100 gram kikerter.

Se også Couscous Con Carne for flere sunne og lette retter med høyt proteininnhold.

Karbohydrater

Velg komplekse karbohydrater som inneholder mye fiber. Kombiner gjerne naturris og kokebanan eller søtpotet og couscous, eller velg kun en karbohydratkilde.

Fett

Lag en god oljedressing, hakk opp nøtter som topping, eller dryss over ost før servering. Her skal du velge to kilder eller dobbel av den samme. Merk at dersom du bruker laks som proteinkilde, så inneholder denne også mye fett. Har du behov for å begrense kaloriinntaket, så kan det da være lurt å bare velge 1 fettkilde i tillegg.

Grønnsaker

Kombiner 2-4 forskjellige grønnsaker og velg gjerne en kombinasjon av råe og tilberedte grønnsaker.

Topping

Kombiner søte og syrlige bær med sprø frø for å løfte retten, både for smaken og næringen sin del. Blåbær og gojibær er kjente som superfoods, og det samme er mange frø og kjerner. Topp gjerne med friske urter som basilikum og sitronmelisse, eller bland dem inn i dressingen.