For deg som trenger din daglige dose med sjokolade, men fremdeles har lyst til å leve sunt. Denne kaka her er fylt med næringsrik søtpotet, og inneholder hverken hvetemel eller raffinert sukker.
Dette er kaken du kan spise hver eneste dag. Den er ikke særlig søt, men til gjengjeld så er det den saftigste og mykeste browniesen jeg noengang har smakt. Konsistensen på denne var helt himmelsk, og den ble bare bedre etter en dag i kjøleskapet. det var forsåvidt så lenge som den holdt også, fordi jeg klarte ikke å holde fingrene av fatet. Så et tips dersom du er en kakemons, frys det du ikke spiser med en gang, så varer den litt lenger.
I denne oppskriften så brukte jeg vanlig bakekakao. Det gir ikke den kraftigste smaken av sjokolade så neste gang skal jeg prøve å lage den med Raw kakaopulver. Da tror jeg det blir enda mer av den gode sjokoladesmaken, og litt mer som en dessert. Denne browniesen ville nok ha passet godt sammen med pisket krem og bær også, men som daglig snacks så kan den spises bar.
Saftig søtpotet brownies
Ingredients
- 1 søtpotet stor
- 3 egg
- 2 dl mandelmel
- 2 dl havremel
- 1,5 dl kesam
- 2 ss karamell sirup kan sløyfes
- 2 ss sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 ss kakao
Instructions
- Sett ovenen på 180 grader
- Skrell søtpoteten, del den i terninger og kok mør, ca 15 minutter
- Ha søtpotet og egg i en bolle, og visp godt
- Tilsett sukrin gold, og visp til en luftig blanding
- Ha i resten av de tørre ingerdiensene, og visp videre
- Tilsett kesam og karamell sirup og bland sammen med en slikkepott
- Ha bakepapir i en liten kakeform (ca 20*25 cm) og hell kakerøra oppi
- Stekes i ca 35 minutter på midterste rille
Prøv også; Peanøtt Protein Brownies
Testet denne oppskriften idag, men noe ble veldig feil her…
Kaken ble aldri helt stekt, den var veldig klissete inni etter 35 min og etter jeg stekte den 10-15 til ble det ikke noe bedre.
Også smakte den veldig eggete – og det er ikke godt.
Hva annet enn mindre egg kan jeg gjøre for å bedre resultatet?
Hei! Det høres ut som om du har hatt for mye søtpotet i kaken. Den vil da ikke stekes gjennom, og bli veldig klissete inni. Søtpoteter varierer veldig i størrelse, så en «stor» søtpotet kan kanskje bli for mye. Prøv å lag med ca 250 g søtpotet og se om det blir bedre. Bruker selv aldri å veie, men jeg skal teste oppskriften med å veie mengden søtpotet og oppdatere oppskriften igjen 🤗