Hjemmetrening blir for lite utfordrende og kjedelig dersom alt du har er din egen kropp og en gulvflate. Men med noen få, velutvalgte innkjøp, kan du løfte treningen til neste nivå, og virkelig få det beste ut av økta.


En treningsmatte

Denne er ikke et must, men trener du mye hjemme så vil du oppdage at den gjør hjemmetrening lettere. Det er ikke det samme å ligge på et klamt teppe, og gulvet blir fort for hardt til øvelser som for eksempel commandoes (en klatreplanke hvor underarmene er i kontakt med gulvet). Prisen på en treningsmatte ligger som oftest mellom 99,- 399,- og den er lett å krølle sammen å putte inn i et skap når du ikke bruker den.

Treningsstrikk

Enten minibands, et langt strikk, eller begge deler. Her finnes det mye å velge i, prisene er omtrent i samme spekter som for en treningsmatte, og de er til og med enda lettere å stue bort. Minibands er særlig gode til øvelser som går på bein og rumpe, mens lange strikker er også anvendelige til overkroppsøvelser. De kan brukes for å gjøre pullups lettere, knebøy tyngre, eller til å trene bicepsen. Et godt kjøp med andre ord.

Er du usikker på hvordan du skal sette sammen treningsøkta? Det kan du lære alt om ved å klikke her.

Ett sett manualer eller kettlebell

Fra 149,- og oppover kan du få tak i kettlebell eller manualer til å gjøre treningen tyngre. Hva som er best avhenger av hvordan du selv liker å trene. Fordelen med manualer er at det blir rimeligere, og du kan kjøpe et sett med flere små vektskiver slik at du kan justere totalvekten. Velger du kettlebells, så bør du velge en vekt som er tung nok til å gi deg nok belastning, samt lett nok til at du klarer å bruke den i de fleste øvelser. Alternativet kan være å kjøpe en lettere kettlebell til overkropp, og en tyngre til underkropp.

Et treningsmagasin/bok med øvelser og program

Dette kan gjøre underverker for motivasjonen, og særlig dersom du ikke er så dreven i trening. For 100-200 kroner finnes det mange forskjellige bøker og magasiner å velge i. Her finner du ofte tips til øvelser å gjøre uten utstyr, hvordan legge opp øktene, og treningsplaner uke for uke.

Hjemmetrening – Forslag til enkel økt

Her kommer et forslag på til en effektiv fullkropps økt du kan trene hjemme kun ved hjelp av en matte og ett par manualer.

A1) Knebøy 12*3, A2) Armhevigner 10*3, A3) Liggende Benhev 10*3

B1) Utfall 12*3, B2) Skulderpress 10*3, B3) Sit Ups 10*3

C1) Froskehopp, C2) Ett bens Markløft 12*3, C3) Planken 60 sek

Les også; Magemusklene våre og øvelsene som trener dem