Dette er min «signature dish» og mitt førstevalg når jeg inviterer til gjester. Denne oppskriften slår aldri feil, og til tross for en lang ingrediensliste, så er den utrolig enkel å lage.


Kyllingen mørnes i en nydelig krydret yoghurtmarinade som med fordel kan lages dagen i forveien. Selve karrisausen er tomater på boks, krydder og fløte, og tar omtrent 30 minutter å lage. Smaken og konsistensen på denne sausen er av en helt annen verden, og når du først har prøvd deg på denne retten, så vil du aldri igjen kjøpe ferdig indisk på butikken.

Er du glad i Indisk mat? Prøv også disse lekre, sprø grønnsaks pakora.

Butter Chicken (Murgh Makhani)

Saftig kylling i en kremet og mild karrisaus.
Course: middag
Cuisine: Indian
Keyword: indisk, karri, kylling, spicy
Servings: 4

Ingredients

Yoghurt Marinade

  • 500 g kyllingfilet skjært store biter
  • 1,2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 1 ts kanel
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 2 ss lime eller sitron skvist

Korma saus

  • 1 ss smør
  • 1 stor løk gjerne rødløk
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 1 ss ingefær helst rårevet fersk
  • 2 ts spisskummen gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts koriander gjerne fra hele frø, knust
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts chilli fersk, hakket
  • 1 ts salt
  • 2 dl fløte
  • 1 ss laubærblad
  • 400 g hakket tomater
  • 1 ts brunt sukker valgfri

Instructions

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle sammen med kyllingen. Dekk til og sett kaldt i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
  • Smelt smør i en kaserolle over medium varme. Tilsett kylling, 3-4 biter av gangen, pass på å ikke ha for mange i gyta på likt. Stek lett i omtrent 3 minytter på hver side. Ha den stekte kyllingen i en skål og sett til sides. Den skal kokes ferdig i sausen etterpå.
  • Ha mer smør i gryta (i den samme du nettopp stekte kyllingen i). Ha i hakket løk og stek den gyllen. Dette tar ca 5 minutter. Hvis det sitter biter fast i bunnen, så skrap dem opp og miks sammen med løken.
  • Tilsett hvitløk og ingefær og bland sammen i ca 1 minutt.
  • Tilsett resten av krydderet unntatt sukker og laubærblad. Rør godt sammen og tilsett en boks med hakkede tomater. La det småkoke i ca 15 minutter. Tilsett litt vann ved behov.
  • Fjern tomatsausen fra kokeplaten, og ha den i en blender. Bland på høy hastighet til en tykk og glatt pure. Ha tilbake i gryta og sett på meduim varme.
  • Bland inn kyllingen og saften fra den. Tilsett kremfløte, evt sukker og laubærblader, og rør godt sammen. La det småkoke til kyllingen er helt ferdig, ca 10 minutter.
  • Server med ris, nanbrød og raita.