Baba Ganoush er omtrent det samme som hummus, bare at her er kikertene byttet ut med ovnsbakt aubergine. Retten stammer fra midtøsten, og er også utbredt i Nord-Afrika.


Olivenolje tilfører denne retten gode og viktige fettsyrer, imens aubergine er en meget kalorifattig grønnsak. Denne retten har et ganske høyt innhold av kalorier grunnet olivenoljen, men du kan fint spise den selv om du prøver å gå ned i vekt. Her er det mengden som gjelder, og hvordan du spiser resten av dagen. Baba Ganoush har mange bruksområder, og kan brukes til frokosten såvel som til middagen.

Pålegg

Baba Ganoush smaker helt nydelig på brødskiva, gjerne med et grønt salatblad og noen strimler med paprika på. For vegetarianere og veganere så er dette et supert alternativ til kjøttpålegg.

Dipp

Som dipp passer denne oppskjæret grønnsaker som gulrot, agurk, blomkål og cherrytomater. Også pitabrød, grønnsakschips og fritta smaker godt til Baba Ganoush.

Saus eller siderett

Unngå tørr mat og fete sauser ved å velge denne sunne grønnsaksdippen som saus. Serves som siderett til kylling, ris og grønnsaker, eller som topping til en Buddha bowl.

Risotto fyll

Jeg har selv brukt denne som risotto fyll flere ganger, og smaken er helt fantastisk. Følg oppskriften min på Prebiotisk Risotto , men bytt ut sopp og asparges med Baba Ganoush og ternet, stekt aubergine.

Baba Ganoush

Course: Siderett
Keyword: dipp, eksotisk, vegetar
Print Recipe

Ingredients

  • 1 stor aubergine
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts tahini
  • 1 dl oliven olje
  • 1 sitron skvist
  • 2 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts cajenne
  • 2 ss soltørka tomater inkludert oljen fra glasset

Instructions

  • Del auberginen i to, pensle den med litt olje og ha på salt og pepper
  • Bak den i ovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter
  • Skap så ut alt kjøttet fra auberginen i en liten bolle. Pass på at du ikke får med biter fra skallet
  • Sil bort overflødig vann fra auberginen, og ha den over i en blender
  • Tilsett resten av ingediensene, utentatt olivenolje, og kjør blenderen på lav hastighet. Du kan eventuelt bruke en stavmikser
  • Tilsett oljen i flere omganger, og miks godt mellom hver gang. Smaksett med mer salt og pepper
  • Ha blandingen over i et luftett glass, og sett i kjøleskapet