Frokostblandingen din lager du enkelt og rimelig selv. Hjemmelaget granola inneholder mye mindre sukker enn de variantene du får kjøpt i butikken, og den smaker mye bedre.

Tilsetter du nøtter og frø, så får du også en frokost med høyt fiber innhold, sunne fettsyrer og proteiner. Denne knasende Granlien får sin sødme fra kokosmelk og honning, og kardemomme og kanel bidrar med hint av varme krydder.

Flere frokostforslag finner du her: 3 frokoster som gir en fresh start på dagen.

Server granola med gresk eller syrnet yoghurt, med melk eller melke alternativer, eller som topping til din favoritt smoothie bowl.

Oppbevar granolaen i glasskrukker med tette lokk og la den stå på kjøkkenbenken eller i et skap. Da holder den seg knasende sprø lenge.

Hjemmelaget granola

Ingredienser

  • 300 g havregryn store
  • 150 g nøtter valnøtter,hasselnøtter,mandler 
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g solsikkekjerner
  • 20 g sesamfrø
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss honning
  • litt ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme

Slik gjør du:

  1. Grovhakk nøttene, og bland sammen med frø/kjerner og havregryn 
  2. Hell kokosmelken i en gryte sammen med honning, olje og salt
  3. Varm opp ved svak varme til alt er smeltet sammen og skru av platen
  4. Hell havregrynsmiksen oppi, og bland godt sammen før du brer blandingen utover et stekebett (husk bakepapir)
  5. Stek midt i ovnen på 130 grader i ca 60 minutter.
  6. Vend om på frokostblandingen hvert 10 minutt for å passe på at den blir jevnt stekt. Når den er blitt helt tørr og begynner å bli gyllen, så er den ferdig