Denne treningsøkten for magen er gøy, tung og trener alle de forskjellige magemusklene dine. Finn frem en timer, og sett i gang.


Selve økten gjennomføres i slik:

  • Øvelse 1- 45 sekund
  • Push-ups – 5 repetisjoner
  • Øvelse 2 – 45 sekund
  • Push-Ups – 5 repetisjoner
  • Øvelse 3 – 45 sekund
  • Push-Ups – 5 repetisjoner
  • Øvelse 4 – 45 sekund
  • Push-Ups – 5 repetisjoner

Fullfør totalt 4 runder med 1 minutts pause mellom hver runde. På de statiske øvelsene så skal du holde posisjonen gjennom et hele tiden, på de øvelsene med repetisjoner så skal du fullføre så mange repetisjoner som mulig på 4 sekund. På sideplanke så fullfører du runde 1 på høyre side, runde 2 på venstre og så videre.

Sykkel Crunch

Øvelse nummer 1 er sykkel crunch, en øvelse som jobber med de skrå magemusklene. Sitt på rumpa og len deg litt tilbake med overkroppen. Stram magen, og løft bena strakt opp fra bakken. Trekk det ene kneet mot brystet ditt samtidig som du trekker motsatt skulder ned mot kneet. Jobb deg kontrollert tilbake til utgangsposisjonen, og gjenta med motsatt ben.

Renegade Row

Øvelse nummer 2 trener hovedsaklig de dyptliggende musklene i mage og rygg, også kjent som kjernemuskulaturen. Start øvelsen i en strak Push-Up posisjon. Plasser bena i skulderbreddes avstand og med håndflatene plassert i linje med skuldrene. Stram magen godt og trekk den ene hånda opp mot brystet. Plasser den tilbake på bakken, og gjenta med den andre hånden. Måket er at du skal unngå å svaie til siden eller i ryggen under øvelsen. Se for deg at du Ghar en glasskår på ryggen, og denne skal ikke flytte seg under øvelsen.

Les mer om trening av magen her; Magemusklene våre og øvelsene som trener dem.

Båten

Øvelse nummer 3 er en statisk øvelse som trener de rette magemusklene og kjernemuskulaturen. Sitt på bakken med føttene i bakken og len deg litt til bake. Stram magen, hold brystet stolt og skuldrene nøytrale. Løft beina strakt opp fra bakken, og hold posisjonen. Jo høyere opp du løfter dem, desto tyngre bli øvelsen. Men ikke løft dem høyere enn at du har kontroll over kjernen og klarer å holde brystet frem.

Sideplanken

Øvelse nummer fire jobber med med de skrå magemusklene og kjernen. Ligg på siden med samlede føtter, og plasser hånden i bakken. Skyv fra til strak arm samtidig som du løftet hoftene fra underlaget. Strekk ut kroppen, og stram kjernen godt. Strekk den øverste armen opp mot taket, og hold stillingen. Senk deg så rolig ned mot underlaget igjen. Pass på at midjen holdes oppe hunder hele øvelsen, ikke la den synke ned mot bakken.