Dette er ikke den sunneste av oppskriftene mine, men det er en sinnsykt god lunsj og et godt alternativ om du trenger et raskt og mettende måltid.


Har du laget vaffelrøra på forhånd, så er det bare til å fylle den i et vaffeljern, ha på fyllet, og steke i et par minutter. Det går mye raskere enn å steke en Grandiosa, og det er også mye sunnere. Med langsomme karbohydrater fra den grove vaffelrøra, proteiner fra osten, og fett fra pestoen så er dette et mektig måltid som metter lenge.

Prøv også denne oppskriften med grov vaffelrøre og en uvanlig smakskombinasjon

Server den sammen med marinerte eller ovnsbakte cherrytomater. Lag gjerne en stor grønn salat som ekstra tilbehør for å få i deg enda mer grønt.

Vaffeltoast med pesto og tomater

Course: Lunch
Servings: 4
Calories: 450kcal

Ingredients

Havrevaffel

  • 2 egg
  • 2 dl ekstra lettmelk
  • 2 dl havremel
  • 1 dl havregryn, små
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver

Fyll til 1 vaffelplate

  • 1 ss pesto
  • 4 skiver gulost
  • 4 stk cherrytomat

Instructions

Grove havrevafler

  • Visp sammen egg i en bolle. Tilsett melk og visp litt till.
  • Ha i havregryn og halvprten av havremelet. Visp til en klumpfri røre, og tilsett resten av melet, salt og bakepulver. Bland sammen til røra er glatt og fin.
  • Stek vaffelen halveis ferdig. Ha så på pesto og ost og sstek videre til vaffelen er ferdig og osten smeltet
  • Det kan bli mye gris hvis du har tomaten også inne vaffelen. Jeg synes derfor det er best og servere den ved siden av. Smaken blir akkurat den samme.

Notes

Selve vaffelrøra er nok til 4-5 vaffelplater. En porsjon med vaffeltoast er 1 hel plate fordelt på to doble hjerter med fyll.