1000 reps challenge er stort i sosiale medier nå i disse hjemme trenings tidene. Her kommer mitt bidrag til den morsomme, men krevende utfordringen.


Denne challengen gjennomføres ved å fullføre alle repetisjonene i en øvelse, før du går videre til neste. Start på øvelse en, gjennomfør 20 repetisjoner 8eller 10) , ta 30 sekunder pause, og gjennomfør så 20 repetisjoner til. Slik fortsetter du til du har vært i gjennom gitte repetisjoner på alle øvelsene. Legg gjerne inn litt lenger pauser der du trenger, men ikke lenger enn 2-3 minutter. Øvelsene i økten er som følgende:

100 Dips

Denne øvelsen trener hovedsaklig triceps, bryst og skuldre. Strake ben gjør øvelsen tyngre, bøyde ben vil gjøre den lettere. pass på å holde rompa så tett inntil stolen som mulig.

100 Airsquat

Knebøy er en øvelse de aller fleste kjenner til. Her jobber du med fremside lår, bakside lår, og setemuskulatur. Bruk gjerne en vektskive eller lignende for å gjøre øvelsen litt tyngre. 

100 En arms skulderpress

Dette er øvelsen som gir deg sterkere skuldre. Stående så vil den også stille krav til kjernemuskulatur, mens sittende så vil du kunne bruke litt tyngre vekter. Her skal du ta 10 repetisjoner på hver arm i hver runde, totalt 50 på hver arm. 

Mangler du motivasjon til å starte? Da bør du lese denne før du kommer i gang!

100 sekunder Statisk Planke

En god øvelse for de dype magemusklene, og en øvelse som de fleste gravide vil kunne gjennomføre. Den letteste varianten er på knærne, den mellomste er på strake ben, og den tyngste varianten er med både strake armer og ben. 

100 Hip Thrust

Dette mener jeg er den ultimate rumpeøvelsen, og her vil du få godt tak på setemuskulaturen. Du vil også jobbe med bakside lår og nedre del av ryggen. Vil du ha øvelsen tyngre, kan du prøve å ta den på ett ben. 

100 Push Up 

Her er øvelsen som virkelig gir brystmuskulaturen en utfordring. Øvelsen belaster også triceps,fremside skuldre og kjernemuskulatur. Dette er også en øvelse som er lett og tilpasse ønsket nivå, strakt på gulvet er det tyngste nivået. Vil du ha den lettere så kan du finne en høyere flate og legge armene på, jo høyere opp, jo lettere blir den.

100 sekunder Båten

Dette er en krevende mageøvelse, som også stiller krav til balansen. Start med å løfte bena så vidt opp fra bakken, jo høyere opp de kommer, jo tyngre blir øvelsen. 

100 Stående roing

Denne øvelsen er god for øvre del av rygg, bakside skuldre og biceps. Vend håndflatene inn mot kroppen, og pass på å holde en nøytral rygg og aktiv gjennom hele øvelsen

Det er ikke bare jeg som liker en challenge. Funkygine er kjent for sine mange trenings challenge, og en av dem finner du her.

100 Ett bens strak mark 

Her vil du trene bakside lår og sete, stabilitet i kneet og balanse. Dersom det er vanskelig å holde balansen gjennom hele øvelsen så kan du støtte deg inntil veggen. Vil du ha øvelsen tyngre kan du bruke en manual eller lignende. 

100 Renegade Row

Dette er en utrolig god og tung øvelse som krever god styrke i anti-rotasjon og anti-ekstensjon av kjernen. Gjennomfører du den med manualer så får du også med god trening av øvre del av rygg.

Noen av disse øvelsene krever manualer, men har du ikke det så kan du for eksempel fylle noen vannflasker til å bruke som vekt. Den kan også gjennomføres på et treningssenter, og her kan du variere med manualer, vektskiver eller kettlebells om du ønsker.