Hjelp! Motivasjonen forsvinner, og treningen står i fare for å forsvinne med den. Men fortvil ikke, her får du mine beste tips til hva du skal gjøre når motivasjonen daler.


Som en forelskelsesrus

Januar nærmer seg slutten, og det gjør også siste rest av nyttårs motivasjonen. Og slik skal det være. Motivasjon er ikke varig, det strider imot alle naturlover å gå rundt å være motivert hele tiden. Det er nesten som når man er nyforelska og alt bare er bra. I begynnelsen så er kjærlighetsrusen nok. Men når den begynner å dabbe ut, så er det andre ting som driver dere videre. Ting som sitter litt dypere. Har dere brukt den berusende forelskelsen til å bygge et bra fundament, så vil dere klare dere bra. Så nå håper jeg du har benyttet deg av januars motivasjonsboost, og bygget et solid grunnlag for resten av treningsåret.

Motivasjonen begynner å forsvinne

Motivasjonen begynner å forsvinne, og du begynner å tvile på om du skal fortsette med treningen. Den lille stemmen inne i hodet ditt som prøver å prate deg vekk fra det. Du har jo egentlig ikke tid og er det egentlig sååå viktig? Det er vel i grunnen ikke helt deg å være sporty heller? Disse tankene er du ikke alene om å ha. Men du trenger ikke å følge dem. Du kan velge å jobbe med deg selv for å komme forbi denne tankegangen og rett og slett trosse den lille stemmen i hodet ditt. Det er ikke alltid like lett, men med riktig verktøy og fremgangsmåte så får du det til.

En dypere motivasjon

Det første steget mot å overvinne di n egnet motivasjonssvikt er å være klar over din egentlige, indre motivasjon. Du må vite hva som driver deg, virkelig føle på hva det er som gjør at du har et ønske om å trene. Hva er det treningen gjør for deg, hvilken verdi gir den deg oi hverdagen, og hva er langtids verdien av trening for deg? Jo mer du klarer å spisse disse tankene, jo mer forankret vil denne motivasjonen sitte i deg. Skriv det ned på et papir eller i en treningsdagbok. Gjenta disse ordene til deg selv hver eneste dag, helt til de sitter så godt at de blir en del av deg. Det skal bli noe du sier helt uten å tenke over det, på samme måte som du sier hva du heter.

Les også; Bli din egen motivator med positive affirmasjoner,

Sett deg gode mål

En god målsetting som er i tråd med din indre motivasjon, vil gjøre det lettere å holde treningen i gang. Hvis du ikke har motivasjon og du ikke har mål, så er det vanskelig å fortsette. Et mål er med på å dra deg fremover, det hjelper deg å huske på hvorfor du trener, og det gir deg en grunn til å dra på. Det gir deg noe å jobbe mot, noe å se frem til og det hjelper deg å holde riktig kurs. Med en god målsetting så vet du hva du skal gjøre og hva du ønsker å oppnå. Sett deg delmål underveis slik at du hele tiden kan følge med på egen fremgang.

Ha en strategi og en plan

En god målsetting er ikke mye verdt dersom du ikke vet hvordan du skal oppnå den. Det første du skal gjøre etter at du har satt deg et mål, er å legge opp en plan for hvordan du skal nå det. Hvor lang tid kan du forvente å bruke på å nå målet ditt? Hvilke virkemidler må til for å nå det? Bruk google for alt det er verdt, og finn ut flere fremgangsmåter for hvordan du kan nå ditt mål. Skriv dem ned, test dem ut, og bruk de elementene som passer for deg. Skaff deg en treningsdagbok eller lignende, og planlegg treningen din måned for måned.

Les også; Veien til din første pull-up