Søtpotetburger kan serveres på mange forskjellige måter, og nå som det nærmer seg sommer så passer det fint å dele denne oppskriften på en saftig og sunn burger.


Jeg har prøvd meg på utallige varianter av søtpotetburger, men dette er den første oppskriften hvor jeg har tilsatt revet ost. Osten bidrar med fett og proteiner, i tilegg til å gi mer hold i burgeren. Dette er en veldig myk burger, men den faller ikke fra hverandre under steking. Alle vegetarburgere bør uansett stekes godt på en side før du snur dem.

En søtpotetburger er mild og søtlig i smaken, og smaker derfor veldig godt sammen med en ssyrlige og litt bitre smaker. Syltet paprika bidrar med smakene i denne oppskriften. Lag dem selv, eller kjøp ferdigsyltede på glass i butikken.

Les også; Bakt søtpotet med spicy kikerter og granateple

Selve søtpotetburgeren inneholder godt under 200 kalorier, så er er det toppingen og aller mest brødet som avgjør hvor mange kalorier du får i deg. Har du tid, så lag gjerne ditt eget grove burgerbrød. Dette vil gi høyest næringsinnhold og bidra til en enda bedre metthetsfølelse. Alternativt så kan du bruke grove burgerbrød fra butikken. Det var de desverre tomme for da jeg skulle lage denne, så da ble det et fint brød på bildene.

Print Recipe
4 from 1 vote

Saftig og Sunn Søtpotetburger

Saftig burger med søtpotet, laget med kun 3 ingredienser
Course: middag
Keyword: bakt søtpotet, burger, hverdagsmiddag, vegetar

Ingredients

Søtpotetburger

  • 1 stor søtpotet ca 130 gram
  • 1 dl hvitost revet
  • 120 g kikertmel

Topping

  • 1 dl vårløk
  • 1 dl sommerkål
  • 1 dl syltet paprika kjøpt eller hjemmelaget
  • 2 skiver rødløk
  • 1 ss sesamfrø ristet

Instructions

Søtpotetburger

  • Del søtpoteten i fire deler, og kok den mør. dette tar omtrent 20 minutt
  • Ha kikertmel og revet hvitost i en bolle
  • Tilsett rikelig med salt, pepper og chillikrydder
  • Ha i den ferdigkokte søtpoteten, og mos alt godt sammen
  • Sett i kjøleskapet i 20 minutter før steking. Deigen blir fastere og er lettere å jobbe med når den er kald
  • Form fire like store burgere av røra. stek i 4-5 minutter på hver side på middels til høy varme

Topping

  • Skjær purre og sommerkål i fine strimler. Fres lett i pannen sammen med salt, pepper og litt sitronsaft
  • Skjær rødløk i ringer og stek raskt i panna
  • Rist sesamfrø i pannen i ca 1-2 minutter ( jeg har som regel et glass med ferdigristede sesamfrø på kjøkkenbenken)
  • Server søtpotetburgeren med syltet paprika, rødløk og sommerkål blandingen. Smak til med tomatsaus, en dæsj med majones eller noe annet digg som frister

Dersom du vil prøve flere av mine oppskrifter med søtpotet, så kan du skrive inn «søtpotet» i søkefeltet. Da vil alle mine oppskrifter med søtpotet dukke opp.