Jeg elsker gjærbakst, så det er ikke ofte jeg eksperimenterer på bakevarer uten gjær. Men det skal jeg jammen begynne med, for raskere rundstykker enn dette har jeg ikke laget før.


Og resultatet ble over all forventning. Hverken tørre, tunge eller harde, men passelig myke med en sprø bunn og mild smak. Mektige er de også, for ett rundstykke inneholder hele 9,2 gram med proteiner takket være bruk av kikertmel og egg i deigen.

Prøv også mine frokostrundstykker med kesam her

Disse rundstykkene kan serveres som vanlige rundstykker med pålegg på, eller brukes som hamburgerbrød. Oppskriften er nok til 6 rundstykker på størrelse med et medium hamburgerbrød. De er utrolig mektige siden næringsinnholdet er så høyt, så her holder ett rundstykke deg god og mett lenge.

Eltefrie protein rundstykker

Course: Bread, rolls and pastry
Keyword: frokost, rundstykke, sunne bakevarer
Print Recipe

Ingredients

  • 2,5 dl havremel
  • 2 dl kikertmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vann

Instructions

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle
  • Visp et egg sammen i en liten bolle, og ha det i tørrvarene sammen med yoghurt
  • Rør sammen og hell vann i deigen, litt etter litt. Tilsett mer mel dersom deigen blir for klissete, eller mer vann om den blir for tørr
  • Bruk en skje til å legge store klatter med deig på et stekebrett. De vil flyte ut og bli runde, lett flate rundstykker
  • Stek i ca 15 minutter til skorpen er gyllen

Notes

Denne deigen skal være ganske løs og klebrig. Om du er usikker, så er det bedre å ha litt for mye vann i enn litt for lite da bakst med kikertmel fort kan bli tørt.