Oppskrift på sunne og grove rundstykker som gir et næringsrikt måltid til både store og små.
Med squash og gulrot får du lurt inn ekstra grønnsaker i måltidet, og nøtter og frø bidrar med masse fiber og mineraler. Dette er et rundstykke som metter godt og passer både i matpakka, som lunsj eller som burgerbrød.
Dersom du ikke fryser de ned, så smaker de kjempegodt (enda bedre) i brødristeren. Selv så er jeg svak for all mat som smaker av ristede nøtter og frø, så disse ble en innertier for meg.
Prøv også disse eltefrie, proteinrike rundstykkene med kikertmel og yoghurt.
Denne oppskriften bør holde til omtrent 16 rundstykker, og som med all gjærbakst så kan disse også fryses ned. Mitt triks når jeg fryser ned rundstykker, er å ikke steke dem helt ferdige. Ta dem ut når det er 5 minutter igjen av steketiden, og la bare de du skal spise straks steke ferdig.
Gulrot og squash rundstykker
Ingredients
- 25 g gjær
- 2 ss smaksnøytral olje
- 2,5 dl vann
- 1 dl havregryn
- 3 dl sammalt hvete
- 4 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1/2 squash rårevet
- 2 små gulrøtter rårevet
- 1 dl valnøtter hakket
- 1 dl solsikke frø
Instructions
- Varm vannet til fingervarm (37 grader) og bland så i en bolle sammen med gjæren. Ha i olje og rør til gjæren er oppløst
- Bland i hvetemel (hold av litt), sammelt hvete, havregryn og salt, og elt sammen til en litt klissete deig
- Tilsett rårevne grønnsaker, nøtter og frø, og jobb godt inn i deigen
- Sett deigen til heving i minst 30 minutter, eller til den har hevet til dobbel størrelse
- Bruk en skje og hånden til å forme rustikke rundstykker. Ha rundstykkene på et stekebrett, og etterhev i 20 minutter. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter
Er du fornøyd med oppskriftene mine? Del dem gjerne, eller legg igjen 5 stjerner. Er du ikke fornøyd, så kom gjerne med tilbakemelding på din erfaring.