Tenk at noe så godt kan være sunt! Denne kaka her er så saftig, myk og god at ingen du serverer den til kommer til å merke at det er en sunn versjon.

Lune krydder som minner om jul og høst, og en myk konsistens som smaker himmelsk til ettermiddags kaffen. Dette er en krydderkake som kan spises både som en snack etter frokost, eller til kaffekosen til hverdags. Oppskriften holder til omtrent ni kakestykker. Et kakestykke inneholder 120 kalorier og 7,1 gram protein.

Prøv også denne friske sitronkaka; Sitronkake som er så sunn at du kan spise den til frokost.

Slik lager du krydderkake

Fremgangsmåten på denne kake er veldig rett fram, det er kun til å blande de tørre ingrediensene sammen for så å vispe inn væsken. Jeg har funnet ut at de sunne variantene av kaker er både raskere og lettere å lage enn vanlige kaker. Så motivasjonen min for å fortsette å eksperimentere med sunne bakevarer er på topp. Jeg har i tillegg en liten søtmoms i huset, så jeg prøver å lage sunne søtsaker som jeg kan gi med god samvittighet.

Måltid: Snack Porsjoner: 9

Ingredienser

 • 2 dl havremel
 • 1 dl mandelmel
 • 3 egg
 • 2 dl vaniljekesam
 • 2 ss sukrin gold
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts muskat

Slik gjør du

 1. Forvarm ovnen til 180 grader 
 2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle
 3. Tilsett egg og vaniljekesam, og pisk godt sammen
 4. Hell kakerøra i en liten langpanne, ca 20*20. Pass på å smør. unnen godt, eller ha i bakepapir
 5. Stek på 180 grader i ca 30 minutter
 6. Sett kaka til avkjøing og dryss med melis eller sukrinmelis

I min kostholdsplan så finner du krydderkake og andre sunne bakevarer under «snacks». Denne kategorien tilsvarer «mellommåltid», men jeg har bare alltid brukt ordet snack i istedenfor. Et mellommåltid er jo småspising mellom måltidene, og som oftest på lette ting som nøtter, frukt, proteinbarer eller sunnere bakevarer.

Lager du ofte sunnere snacks? Eller har du lyst til å begynne? Hva er det i tilfelle som holder deg tilbake? Jeg hører gjerne fra deg dersom du har ønsker til hva jeg skal dele, eller andre innspill. Kanskje tips til deg som har lyst til å lære deg å bake sunnere, men ikke vet hvor du skal begynne?