Jeg har lagt min elsk på «one pot pasta», eller alt i en gryte pasta som det kalles på norsk. Disse grytene er raske, enkle og kan spises av hele familien.


One pot pasta er også en super rett når du har mye rester av grønnsaker som må brukes opp. Det var nettopp slik denne oppskriften så dagens lys, og den ble så bra at jeg måtte skrive den ned og dele med dere. Denne oppskriften er basert på kjøttdeig og pasta i tomatsaus, og kan minne om en pasta bolognese. Men smaken er rund og fyldig, og gryten er tykkere i konsistensen enn en bolognese.

Prøv også; One pot Pasta – Kremet kyllinggryte

Dette takket være kesam og parmesan, som er to ingredienser jeg inkuderer i de aller fleste one pot pasta rettene mine. I tillegg til å bidra med mye smak, så vil kesam og parmesan tilføre ekstra fett og proteiner. Dermed øker også metthetsfølelsen.

Fremgangsmåten i en one pot pasta gryte er veldig rett frem. Selv så liker jeg å steke kjøttdeigen først, legge det til sides, og så ha det tilbake i gryta de siste minuttene av koketiden. Så freser jeg løk, hvitløk og krydder sammen før jeg tilsetter væske, grønnsaker og så pasta.

Deilig pastagryte med kjøttdeig og grønnsaker i tomatsaus

Pasta med grønnsaker og kjøttdeig i tomatsaus

Course: middag
Keyword: enkel, hverdagsmiddag, pasta
Print Recipe

Ingredients

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 dl fullkornspasta
  • 400 g hakkede tomater 1 boks
  • 2 dl buljong
  • 1 dl sopp
  • 2 fedd hvitløk presses
  • 2 dl brokkoli
  • 2 dl blomkål
  • 1 stk rødløk liten
  • 2 stk gulrøtter
  • 3 ss kesam
  • 1 dl parmesan

Instructions

  • Stek kjøttdeig i en stekepanne, og sett til sides
  • Del blomkål og brokkoli i buketter, skjær gulrot i små terninger, sopp i skiver og finahakk rødløk
  • Ha smør eller olje i en stor gryte, og fres til køken er blank og soppen lett gylden
  • Ha i presset hvitløk og krydre med salt, pepper og chillimix. La det putre litt, og tilsett så hakkede tomater og resten av grønnsakene
  • Rør godt rundt i gryta, og ha i pasta. Tilsett buljong, og la det småkoke uten lokk i ca 15 minutter. Rør underveis, og tilsett mer vann om det trengs
  • Tilsett kjøttdeig og rør inn kesam. La det stå å tykne i et par minutter på smak varme
  • Ta pastaen av plata, og rør inn parmesan. Server i dype skåler, og topp gjerne med ekstra parmesan og fersk basilikum