Cæsarsalat består av kylling, bacon og hjertesalat, hvor dressingen som står for en stor del av kaloriene. Ved å lage en lettere dressing, samt og droppe brødkrutongene, så får du en middag til rett i overkant av 500 kalorier. Du kan også servere grove bagetter som tilbehør om du ønsker det.

Cæsarsalat er veldig enkelt og lage, og passer derfor godt som hverdagsmiddag når du har det travelt. Dressingen kan lages på forhånd og settes i kjøleskapet i en tett beholder. Da er det bare til å steke kylling og bacon, og ha alt oppi en tallerken for servering.


Er du lei av å telle kalorier?

Få vår kostholdsplanlegger i innboksen ved å legge igjen din mail her:

Det viktigste for smaken er å bruke nok parmesan og en god dressing. Den aller beste dressingen er helt hjemmelaget med aioli, parmesan og krydder. Men i tillegg til å ha et skyhøyt kaloriinntak, så er denne dressingen også litt krevende å lage. Jeg synes selv at denne lettere varianten var veldig god på smak. Om du aldri har laget skikkelig cæsardressing før, så merker du ikke at den er lettere en gang.

For for flere sunne salater så kan du prøve denne: Couscoussalat med kikerter og granateple.

Jeg serverte Cæsarsalat til guttene mine for aller første gang da jeg laget denne, og de elsket det. De ville gjerne at vi skulle lage dette oftere, og det gjør jeg gjerne. Når det er like lett å lage som Grandiosa, gir lite oppvask, barna liker det og det er sunt i tillegg, så blir det lagt inn som favoritt middag her i huset.

Lett og rask cæsarsalat

Måltid: Middag Porsjoner: 2

Ingredienser

 • 250 g kyllingfilet
 • 1 stk hjerte eller romano salat
 • 6-8 cherrytomater
 • 1 liten rødløk
 • 100 g bacon
 • 50 g parmesan

Lettere Cæsardressing

 • 2 ss lettmajones
 • 1 ss kesam
 • 1/2 lime skvist
 • 1 ts worchester saus
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 ts cajenne valgfritt

Slik gjør du

 1. Skjær bacon i terninger, og stek det til det er sprøtt. Legg over på et tørkepapir for å la fettet renne av
 2. Stek kyllingfilet i den samme panne. Ha på salt og pepper, og stek et par minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt
 3. Riv romanosalaten i små biter og ha den i to serveringstallerkener
 4. Skær tomater i to og løk i strimler, og ha over salaten
 5. Fordel kylling og bacon i tallerkenene, og topp med revet parmesan og dressing