Har du ikke prøvd Norges nye favoritt rett enda, så er det på tide å gjøre det! Pulled pork er kanskje det beste du kan fylle tacolefsa med.


Pulled pork er saftig, langtidskokt svinekjøtt som er så mørt at det kan trekkes fra hverandre med en gaffel. Krydret med klassisk tacokrydder og servert i taco shell, så er er dette en spennende og rågod versjon av fredagstacoen. Her har jeg også bytte ut den trauste grønne salaten med en litt sprekere variant. Rødkål og svinekjøtt går som hånd i hanske, og denne friske råkostsalaten løfter hele smaksopplevelsen.

Sunnere en vanlig taco?

I tillegg til å være utrolig god, så inneholder denne versjonenav taco enda flere sunne næringsstoffer. Rødkål er proppfull av antioksidanter og det sies at den kan både redusere muskelømhet og styrke hjernefunksjonen. Rødkål har også et meget høyt innhold av C vitaminer, et vitamin som både er bra for immunforsvaret, og som hjelper kroppen og ta opp jern.

Trenger du tips til flere sunne helgemiddager? Prøv denne deilige oppskriften på bakt søtpotet med spicy kikerter og granateple.

Sammen med den C vitamin rike appelsinen og gulrot som bidrar med betakaroten, så gir denne salaten deg en aldri så liten immunboost. Valnøttene bidrar også med sunne fettsyrer, og gir en mer fyllende salat.

Pulled pork taco med rødkålsalat

Course: middag
Keyword: hverdagsmiddag, pulled pork
Servings: 4

Ingredients

Rødkålsalat

 • 5 dl rødkål finsnittet
 • 2 dl gulrot raspet
 • 1 dl valnøtter hakket
 • 1 appelsin
 • 1 ss honning
 • 2 ss olje

Pulled pork soft taco

 • 550 g langtidskokt pulled pork med tacokrydder
 • 8 soft taco båter
 • 2 avokoado
 • 1 glass salsa

Instructions

Rødkålsalat

 • Skjær rødkål i tynne strimler og ha i en bolle
 • Tilsett raspet gulrot, valnøtter og en halv appelsin i skiver
 • Lag dressing av saften av en halv appelsin, olje, honning og salt og pepper
 • Bland dressingen godt inn i rødkålsalaten, og sett den kaldt. Den blir best om den får stå minst 30 minutter slik at smakene kommer bedre frem
 • Tilbered pulled pork kjøttet etter anvisning på pakken
 • Server pulled pork og rødkålsalaten i små soft tacos sammen med avokado og salsa

Slik lager du pulled pork taco

Jeg har brukt ferdigkokt pulled pork som du finner i dagligvarebutikken. Denne skal kun varmes opp og tilsettes krydder. De selger også pulled pork med tacokrydder i posen, men her kan du også velge å bare tilsette din egen pose med tacokrydder, eller lage det selv. Har du gode kokkeferdigheter, så kan du også lage din egen, langtidsstekte pulled pork.

Jeg lager som oftest min egen salsa da det både smaker bedre og er sunnere. Oppskrift på denne kommer snart, og jeg sakl da oppdatere med link her i innlegget også. Avokadoen kan serveres naturlig,eller brukes til å lage guacamole. Selv så liker jeg den best når den er naturlig, så jeg serverer den most med tilsatt sitronsaft.