Det er veldig vanlig å få lyst på tung mat på vinteren. Kroppen har behov for rik og kaloriholdig mat, og vi har fra naturens side en innebygget trang til å lagre mer fett på vinteren.


Det lureste du kan gjøre, er å høre på denne trangen, og velge matvarer som inneholder sunt fett. Dette er en nydelig kyllinggryte som gir deg alt det du trenger på mørke vinterdager. Fyldig og kremete med en rik umamismak, og proppet full av gode næringsstoffer.

Spiser du nok i løpet av dagen, og passer på at kroppen har fått nok kalorier i form av fett og proteiner, så vil du kunne unngå søtsug og utskeielser på kveldene. Velg heller riktige kilder til fett og proteiner i dagens måltider, og kutt litt ned på karbohydratene. Bruk fettrike meieriprodukter som Creme Fraiche, parmesan og smør i matlagingen, og fyll på med masse grønnsaker.

Prøv også smaksrik kyllinggryte med couscous og hvite bønner her.

Kyllinggryte med soppsaus – slik lager du den

Denne kyllinggryta er laget ut ifra min egen grunnoppskrift på soppsaus. Denne soppsausen bruker jeg til alt fra ostesmørbrød til pasta og skinkesteker. Når du først har last den et par ganger, så finner du frem til din favorittversjon med de krydrede du liker aller best.

Sausen trenger ikke å koke lenge, så den er rask og lage. Her lages alt i samme panne, så du sliper at hav av oppvask, slik som det ofte blir med tradisjonelle tunge middager. Fres først sopp, løk, krydder og eventuelle grønnsaker i en stekepanne. Hell over litt hvitvinseddik og la det koke inn før du tilsetter buljong. Rør til sist inn Creme Fraiche og parmesan. Smak til med ønsket krydder.

Lun kylling i kremet soppsaus

Course: middag
Keyword: hverdagsmiddag, kylling
Servings: 2

Ingredients

 • 250 g kyllingfilet
 • 1/2 sellerirot
 • 3 stk gulrot
 • 200 g sopp
 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ts krydderurter
 • 2 ts salt
 • 2 ts chillimix
 • 3 dl buljong
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 1 dl creme fraiche
 • 3 dl spinat
 • 50 g parmesan

Instructions

 • Krydre kyllingfiletene med urtekrydder og stek et par minutter på hver side
 • Skjær gulrot og sellerirot i tykke skiver og løk og sopp i strimler
 • Sett kyllingfileten til sides. Ha grønnsakene i panna sammen med hvitløk og krydder
 • Fres til løken er blank, og tilsett så buljong. La det småkoke under lokk i 5 minutter
 • Ha kyllingen tilbake i panna, sett på lokk og la det koke videre i 5 minutter
 • Tilsett creme fraiche og spinat og la det koke videre til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre
 • Rør til sist inn parmesan, og smak til med mer salt og pepper